30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

29.09.15 08:09 0 670
Запрошуємо 30 вересня відвідати бібліотечні заклади міста, де з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек впродовж дня заплановано проведення низку заходів:

Довідково:

у комунальній власності Луцька - 12 бібліотек, об'єднаних у комунальний заклад «Луцька міська централізована бібліотечна система». Колектив системи - 80 працівників, з них - 59 спеціалістів.

Послугами книгозбірень користується понад 39 тис. лучан, яким протягом року видається більше 800 тисяч документів. Відвідування — 260,0 тисяч.

Фонд інформаційних масивів нараховує 424,9 тисяч примірників книг, газет, журналів та електронних видань.

Бібліотеки міста є інформаційними центрами для лучан. В кожній бібліотеці функціонують полиці «Зони соціальної уваги», «Влада інформує», що пропонують відвідувачам найактуальнішу інформацію.

Користувачі бібліотечних закладів мають доступ та користуються послугами Інтернет-центру в центральній бібліотеці для дітей, пунктами вільного доступу до Інтернет-мережі в кожній з бібліотек, отримують послуги з електронного самоврядування.

На основі договорів творчої співпраці із загальноосвітніми та вищими навчальними закладами бібліотеки пропонують ресурси та заходи на допомогу в засвоєнні знань навчальних програм. Проведено більше 500 масових заходів з популяризації книги та бібліотеки, до визначних історичних, ювілейних дат країни та подій суспільного життя країни, області, міста за участю літераторів Волині, визначних особистостей краю, митців.

Бібліотеки є територією творчості, де постійно організовуються фото- та художні виставки творів професіоналів і аматорів прикладного мистецтва. Працюють театральні та драматичні гуртки, клуби та студії за інтересами користувачів. Зокрема, в бібліотеці-філії №10 у літературному клубі «Вперше» презентують свої твори письменники, поети Волині та України. Активно працюють ігровий клуб «Твоя фішка» та клуб «ТеррА-АрТ» в бібліотеці №6, художня майстерня «Я САМ» в центральній бібліотеці для дітей. Проведено загальносистемні масові заходи: конкурс юних читців, конкурс «Кращий читач», фестиваль мандрівних лялькових гуртків «Мій маленький театр», бібліотечні краєзнавчі квести. Під час шкільних канікул реалізовується власна програма «Бібліотека-територія дитинства».

За сприяння Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІREX) в рамках програми «Бібліоміст» та Української бібліотечної асоціації працівники систематично підвищують фаховий рівень на базі кращих бібліотек України.

Три бібліотеки (ЦБ, №6 та №10) є базами виробничої практики студентів Луцького державного училища культури і мистецтва імені І.Ф. Стравінського та Луцького інституту розвитку людини університету Україна.

Налагоджені творчі зв'язки із колективами закладів освіти, бібліотек різних систем і відомств, літературних спілок, численних громадських організацій, ЗМІ.

У 2015 році бібліотеки працювали під таким актуальним для сьогодення девізом - «Бібліотек@ - діалог, культура, мир!».

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ