У Волинській області рятувальники навчають дітей основам цивільного захисту

У Волинській області рятувальники навчають дітей основам цивільного захисту

29.09.15 15:21 0 544
28 вересня у Луцьку рятувальники провели лекцію на тему: «Дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій та виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів» для вихованців Волинського ліцею-інтернату.

Під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи із вихованцями закладу рятувальники наголосили на небезпеці від терористичних проявів, ознайомили їх з правилами поведінки під час виявлення підозрілих і вибухових пристроїв, надали рекомендації щодо безпечної відстані від підозрілих об’єктів та роздали спеціально виготовлені тематичні пам’ятки населенню. Аби зосередити увагу на конкретних порадах працівники ДСНС супроводжували навчання медійним елементом - демонстрували навчальні фільми та відеоролики соціального характеру: «Дії населення при виявленні вибухового пристрою або підозрілого предмету», «Оповіщення населення при надзвичайних ситуаціях», «Що робити, якщо Ви виявили підозрілий предмет», «Тривожна валіза», «Обережно! Терористична загроза».

Рятувальників діти засипали запитаннями, тому вони наголосили на безпеці, а особливо у випадках, коли вибухівкою обладнують звичні для людей речі: іграшки, сумки, ручки, книги, цукерки, бляшанки з-під енергетиків, мобільні телефони тощо. Найчастіше такі «подарунки» можна знайти у місцях масового перебування людей – супермаркетах, залізничних станціях, на ринках, автовокзалах. Відтак працівники ДСНС України застерегли, що за жодних обставин не підходити та не зачіпати чужі речі на вулиці, якими б привабливими ті не були.

На закінчення зустрічі працівники Служби Порятунку «101» роздали учням листівки із правилами дій на випадок різного роду кризових ситуацій.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області під ...

КОМЕНТАРІ