Чернігівська область: протягом вихідних вогнеборці ліквідували 10 пожеж,1 людина загинула

Чернігівська область: протягом вихідних вогнеборці ліквідували 10 пожеж,1 людина загинула

29.09.15 12:36 0 479
Протягом минулих вихідних вогнеборці Чернігівщини ліквідували 10 пожеж, 6 з яких виникли в природних екосистемах. Нажаль, у вогні загинула 1 людина.

26 вересня у с. Шабалинів Коропського району під час пожежі приватного житлового будинку загинув його 58-річний власник. Загоряння ліквідовано силами місцевої пожежної команди. Підрозділи ДСНС на гасіння не залучались. Причину загибелі чоловіка встановлює слідство, проте, головною з версій залишається необережність у поводженні з вогнем.

Крім того, слід зазначити, що протягом вихідних виникло 6 пожеж у екологічних системах на загальній площі майже 13 га, з яких по 1 пожежі сухого настилу в лісовому масиві та на торфовищі, а також 4 на відкритій території. Причинами їх виникнення послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

26 вересня сталося загоряння торфу на площі 3,5 га біля с. Смичин Городянського району. На місці пригоди працюють вогнеборці 4-ї державної пожежно-рятувальної частини. Незважаючи на проблеми з водопостачанням, адже найближча річка для заправки пожежної автоцистерни водою знаходиться за півкілометра, професійними та оперативними діями рятувальників не допущено розповсюдження вогню на поруч розташований лісовий масив, а також станом на 28 вересня площу пожежі зменшено до 1,7 га.

Того ж дня о 15:58 у Чернігівському районі біля с. Хмільниця сталася пожежа сухого настилу в лісі на площі 7 га. На місце пригоди прибуло відділення 2-го державного пожежно-рятувального посту м. Чернігів. Вогнеборці та лісокористувачі о 16:57 локалізували, а о 17:55 ліквідували пожежу. Не допущено розповсюдження вогню на весь лісовий масив, площа якого становить близько 20 га.

У зв'язку ц зим, рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватися елементарних заходів пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ