В Закарпатській області місцеві бюджети у вересні 2015 року отримали додатковий ресурс у вигляді стабілізаційної дотації з державного бюджету

В Закарпатській області місцеві бюджети у вересні 2015 року отримали додатковий ресурс у вигляді стабілізаційної дотації з державного бюджету

29.09.15 08:16 0 625
Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 р. №727 „Деякі питання стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам” затверджено порядок, умови надання стабілізаційної дотації з державного бюджету та розподілено між місцевими бюджетами України 1,0 млрд. гривень. У Законі України „Про Державний бюджет України на 2015 рік” затверджений обсяг стабілізаційної дотації у сумі 2,0 млрд. гривень, тобто вищезазначеною постановою наразі розподілено половину ресурсу між бюджетами адміністративно-територіальних одиниць України.

Для місцевих бюджетів Закарпатської області передбачено ресурс у обсязі 52 149,5 тис.грн., у тому числі для бюджетів районів (крім Ужгородського) – 42 487,5 тис.грн. та обласного бюджету – 9 662,0 тис. гривень. Бюджетам міст обласного значення кошти не передбачені.

Згідно розпису державного бюджету кошти стабілізаційної дотації передбачено на вересень місяць і 25 вересня цього року зазначений ресурс у повному обсязі перераховано на рахунки відповідних місцевих бюджетів.

Бюджетам районів необхідно здійснити розподіл одержаної стабілізаційної дотації між головними розпорядниками коштів районних бюджетів та бюджетами органів місцевого самоврядування, при цьому забезпечивши необхідність проведення своєчасної та у повному обсязі оплати праці працівників бюджетних установ та розрахунків за енергоносії і комунальні послуга, які споживаються бюджетними установами.

Щодо передбачених коштів обласному бюджету, то 28 вересня 2015 року на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету погоджено запропонований облдержадміністрацією розподіл стабілізаційної дотації. Із передбаченої для обласного бюджету суми коштів у обсязі 9 662,0 тис.грн. 75 відсотків або 7 246,5 тис.грн. розподілено головним розпорядникам коштів обласного бюджету для забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та стипендій у зв'язку із підвищенням з 1 вересня 2015 року розміру мінімальної заробітної плати, посадового окладу працівника

І тарифного розряду єдиної тарифної сітки і розміру стипендій та 25 відсотків або 2 415,5 тис.грн. для чотирьох малочисельних, гірських районів – Великоберезнянського, Воловецького, Міжгірського та Перечинського.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ