В Івано-Франківській області комплексне відпрацювання населеного пункту як ефективний засіб для запобігання пожеж

В Івано-Франківській області комплексне відпрацювання населеного пункту як ефективний засіб для запобігання пожеж

29.09.15 16:20 0 647
28 вересня відбулося комплексне відпрацювання житлового сектора у селі Угорники Івано-Франківської міської ради, адже, як свідчить досвід, саме такі заходи є найбільш дієвими для запобігання пожеж серед населення.

Перед початком відпра­цю­­вання у приміщенні сільської ради відбулася нарада, на якій всі уча­с­никам від­працювання були оз­на­йомлені з метою та програмою да­­ного заходу, а по її закінченні були здійснені подвірні обходи. Рейдова група відвідала оселі тих громадян, що належать до так званої «групи ризику» – одиноких, інвалідів, громадян похилого віку, адже, як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в них.

В ході відпрацювань спеціальна комісія у складі рятувальників, працівників органів місцевого самоврядування, газового господарства, РЕМу, міліції, звертала увагу на протипожежний стан житлових будинків, роз’яснювала людям, яку небезпе­ку таїть у собі вогонь, як важливо дотримуватися у побуті правил пожежної безпеки, стежити за електрогосподарством. Також були надані рекомендації, а іноді – й практична допомога з усунення ви­явлених недоліків. Особлива увага була звернена на дотримання правил під час експлуатації пічного опалення.

Людям під час спілкування були вручені листівки застережую­чого характеру, які нагадували б їм про дотримання правил безпечної поведінки у побуті. У свою чергу, мешканці села запевнили, що розуміють всю небезпеку нехтуванням вогнем чи несправною проводкою. Так, 93-річна Анна Семенівна, каже, що перевіряє газ та електрику декілька разів, коли має виходити з дому, дивиться, щоб все було справним, адже для біди багато не треба, що не скажеш про молоде покоління, яке досить часто, виходячи з дому, забуває вимкнути побутові електричні прилади…

Також члени рейдової групи провели роз’яснювальні бесіди з мешканцями села на вулицях населеного пункту, вручили їм тематичні пам’ятки інформаційно-застережуючого характеру.

Як зазначає сільський голова Любов Атаманюк, у селі проживає більше трьох з половиною тисяч людей, тож велика увага виконкомом села приділяється пожежній безпеці, і це дає свої добрі наслідки. Саме тому в Угорниках останнім часом не було пожеж у житловому секторі, але зафіксовані випадки спалювання сухої трави. Тому такі відпрацювання є потрібними, щоб люди ще більше усвідомлювати важливість дотримання правил пожежної безпеки не тільки у житлових будинках, а й на території села, що є частиною великого спільного дому.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Рівному проект Рішення ...

КОМЕНТАРІ