В Закарпатській області рятувальники навчали мешканців с. Гать правилам безпечного життя

В Закарпатській області рятувальники навчали мешканців с. Гать правилам безпечного життя

29.09.15 14:47 0 608
Працівники служби порятунку «101» постійно проводять масово-роз’яснювальну роботу з громадянами, спрямуванням якої є навчання населення основним правилам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Цьогоріч співробітниками ДСНС було здійснено понад 130 пожежно-профілактичних відпрацювань населених пунктів області. Відповідний захід відбувся 28 вересня у селі Гать Берегівського району. Долучились до цієї роботи й місцеві органи влади, правоохоронці, представники соціального захисту та інших зацікавлених служб.

Стан, який склався з пожежами на Берегівщині, свідчить про наявність проблем в протипожежному захисті житлового сектора. Так, з початку року (станом на 28 вересня) на території Берегівського району виникло 86 пожеж, що на 11% більше ніж за аналогічний період 2014 року (77). У житловому секторі зафіксовано 24 випадки загорань. В результаті пожеж загинула людина та ще одна травмувалась.

Рятувальники завітали у 215 дворогосподарств та розповіли про основні правила, дотримуючись яких громадяни можуть убезпечити себе та своїх близьких від виникнення різного роду НС у тому числі й пожеж. У житлових будинках з пічним опалення співробітники ДСНС звертали увагу на дотримання вимог пожежної безпеки під час облаштування печей та їх експлуатації. Тут загоряння найчастіше відбуваються через перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розпалювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин. Саме завдяки таким профілактичним заходам, власники житлових будинків зможуть вчасно усунути виявлені недоліки та не допустити лиха.

Під час подворового обходу рятувальники вручали кожному господареві попереджувальні листівки із правилами користування пічним та електроопаленням. Адже холодної пори саме через ці причини найчастіше горять житлові будинки громадян. Особлива увага акцентувалася на багатодітних родинах, самотніх пенсіонерах та соціально неблагонадійних особах.

Окрім цього незабули бійці ДСНС нагадати краянам про порядок дій під час виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів.

Також профілактичну бесіду було проведено й з працівниками філії місцевої швейної фабрики. Завітали рятувальники й до вихованців дошкільного навчального закладу та місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Для підростаючого покоління провели заняття щодо безпечного поводження під час перебування в побуті та на вулиці, як правильно користуватися вогнегасниками та в ігровій формі навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності.

Управління ДСНС України у Закарпатській області ще раз нагадує, що тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від вогню.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: для ...

КОМЕНТАРІ