У Рівненській області у центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для безробітних - учасників АТО

У Рівненській області у центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для безробітних - учасників АТО

29.09.15 13:54 0 589
25 вересня Костопільським районним центром зайнятості спільно із соціальними партнерами проведено інформаційний семінар для демобілізованих учасників АТО, які перебувають на обліку як безробітні.

Фахівці центру зайнятості поінформували учасників заходу про умови перебування на обліку, порядок отримання допомоги по безробіттю, в тому числі одноразово для організації підприємницької діяльності, перелік послуг, які надаються службою зайнятості та можливості здобуття нової професії чи підвищення кваліфікації за наявною спеціальністю через центри професійно-технічної освіти, зокрема, Рівненський центр профтехосвіти ДСЗ та його відділення.

Представник Костопільського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді акцентувала увагу на питаннях соціальної адаптації та реабілітації учасників АТО, наданні психологічної підтримки, інформуванні про передбачені законодавством права, пільги учасників АТО, бойових дій, вирішення соціально-побутових питань тощо.

Більш уточнену інформацію про необхідні документи та порядок оформлення пільги на оплату житлово-комунальних послуг, отримання одноразової допомоги демобілізованими, право на безкоштовний проїзд різними видами транспорту за наявності посвідчення учасника АТО, отримання путівок на санаторно-курортне лікування надала представник управління праці та соціального захисту населення.

Присутнім на заході представником Костопільського районного військового комісаріату уточнено окремі нюанси при оформленні посвідчення учасника АТО та звернення до військкомату за сприянням у вирішенні цього питання.

Учасники семінару залишились задоволеними проведеним семінаром, оскільки мали змогу поглибити свої знання в різних сферах правовідносин, що обов'язково знадобиться при вирішенні актуальних для них питань.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ