У Рівненській області профорієнтаційний урок у Ремчицькій ЗОШ

У Рівненській області профорієнтаційний урок у Ремчицькій ЗОШ

29.09.15 15:18 0 565
Закінчується перший місяць нового навчального року. Фахівці відділу активної підтримки безробітних Сарненського районного центру зайнятості щотижнево відвідують старшокласників районних шкіл з метою проведення профорієнтаційної роботи. Ось, і днями Олена Кулик навідалась до Ремчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню. Вона розповіла майбутнім випускникам про послуги державної служби зайнятості, актуальність та престижність робітничих професій, важливість здобуття професійної освіти та можливість проходження навчання за направленням служби зайнятості.

Під час профінформаційного уроку О.Кулик звернула увагу старшокласників на те, що професію слід обирати свідомо, враховуючи як свої інтереси, нахили, здібності, внутрішні переконання, стан здоров'я, так і потреби суспільства в кадрах. Всі учні із великою зацікавленістю пройшли тестові завдання на професійне самовизначення за методикою Д.Голланда, опрацювали формулу вибору професії «Хочу – Можу - Треба». І хоч молоді люди ще важко погоджуються на необхідність вибору професії з урахуванням потреб ринку праці, а не в залежності від її престижності та власного бажання, зустріч з професіоналом центру зайнятості посіяла паросток майбутнього правильного рішення щодо вибору професійного шляху. Конкурси, вікторини з питань професійної спрямованості, в яких школярі брали активну участь, теж вплинули на рішення щодо вибору фаху.

Працівники служби зайнятості глибоко переконані, що чим раніше ознайомити молоду людину з потребами ринку праці, з вимогами до тієї чи іншої професії (спеціальності), тим правильніше вона вибере свій майбутній професійний шлях.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ