Рівненщина: сприяння зайнятості сільського населення на Костопільщині

Рівненщина: сприяння зайнятості сільського населення на Костопільщині

29.09.15 14:24 0 605
Одним із пріоритетів служби зайнятості є робота з жителями сільської місцевості. Костопільський районний центр зайнятості регулярно проводить виїзні акції до населених пунктів району, метою яких є інформування жителів щодо послуг та можливостей служби зайнятості, надання інформації стосовно законодавства, ринку праці регіону, професійного навчання за направленням служби зайнятості.

Нещодавно для жителів Мирненської та Пісківської сільських рад служба зайнятості спільно із консалтинговою компанією «Імідж-партнер» провела тренінг-семінари «Органічне землеробство – високі врожаї, мінімум затрат, ніякої хімії» та «Як започаткувати власну справу у сфері тваринництва та птахівництва». Присутні, як із числа безробітних, так і зайняте населення, поспілкувалися із представником Дослідної станції епізоотології інституту ветеринарної медицини НААН України О.Кутем, отримали масу корисних порад щодо ведення господарства.

Роботодавці, які здійснюють господарську діяльність на території Мирненської сільської ради, поспілкувалися із директором Костопільського районного центру зайнятості Василем Харченком та начальником відділу по взаємодії з роботодавцями Ігорем Мартинюком, отримали відповіді на питання у сфері зайнятості та обговорили проект закону України «Про зайнятість населення».

Провели у Мирненській ЗОШ і профорієнтаційний захід «Шлях до реального трудового життя» за участю Рівненського центру профтехосвіти державної служби зайнятості. Діти із задоволенням оглянули виставку робіт слухачів РЦПТО ДСЗ, де були представлені вироби кравців, вишивальниць, квіткарок, майстрів з лозоплетіння. Найбільш активні учні взяли участь у майстер-класах з виготовлення ляльок-мотанок та оздоблення виробів вишивкою. А ще учні школи за допомогою тестових методик охоче перевірили свої професійні здібності, поставили чимало запитань щодо побудови успішної кар'єри після закінчення навчання.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ