На Вінничині рятувальники Тиврівщини нагадали громадянам правила пожежної безпеки у побуті

На Вінничині рятувальники Тиврівщини нагадали громадянам правила пожежної безпеки у побуті

30.09.15 12:12 0 533
Співробітники Головного управління ДСНС у Вінницькій проводять комплекс заходів, спрямованих на попередження виникнення надзвичайних подій та загибелі на них людей. Під час профілактичних рейдів рятувальники області роз’яснюють людям основні правила пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватись у побуті.

Так, 29 вересня співробітники Тиврівського районного сектору провели рейд житловим масивом селища.

Фахівці служби порятунку «101» під час подвірного обходу надали рекомендації про те, як саме убезпечити будинок, на що потрібно звернути увагу, аби в майбутньому попередити виникнення пожежі.

Особливу увагу рятувальники приділили людям похилого віку, самотнім пенсіонерам, багатодітним родинам та людям з особливими потребами.

Аби громадяни не забували про життєво важливі правила та дотримувалися їх, співробітники Служби порятунку «101» вручили господарям домоволодінь тематичні листівки та пам’ятки.

Рятувальники наголошують, що левова частка пожеж, зареєстрованих в області, виникає через зухвале ставлення людини до вогню і невиконання правил пожежної безпеки. Фахівці ДСНС вкотре нагадали людям про те, що електричні та нагрівальні прилади, що використовуються у побуті, можна встановлювати тільки на негорючі підставки, забороняється залишати без нагляду включені електроприлади. В осінньо-зимовий період варто подбати про справність електричних і газових обігрівачів, а також пічного опалення.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області нагадує, що у разі виникнення пожежі, необхідно негайно повідомити про це оперативно-рятувальну службу за номером телефону 101, при цьому чітко називати адресу, сповістити, що саме горить, а також своє прізвище.

Також потрібно негайно евакуювати з приміщення дітей, немічних та людей похилого віку, пересуватися слід швидко, оскільки кисню більше біля підлоги, до виходу краще повзти, закриваючи обличчя вологою тканиною. За відсутності вогнегасника, гасити полум'я слід такими первинними засобами пожежогасіння, як водою, піском, товстою зволоженою ковдрою або килимом. Крім того, необхідно вимкнути електрику, аби уникнути ураження електрострумом.

ГУ ДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ