В Житомирській області рятувальники провели для школярів годину безпеки життєдіяльності

В Житомирській області рятувальники провели для школярів годину безпеки життєдіяльності

30.09.15 10:33 0 589
28 вересня на території Житомирської загальноосвітньої школи № 36 рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Вогнеборці спільно із представниками товариства Червоного Хреста України подарували учням гарний настрій та перевірили знання стосовно безпеки життєдіяльності.

Подібні акції спрямовані навчати підростаюче покоління як діяти в умовах виникнення надзвичайної подій чи ситуацій, а також надання першої допомоги постраждалим. Для учнів школи в ігровій формі було проведено інструктаж, під час якого надзвичайники розповіли присутнім, які можуть виникнути надзвичайні події та нагадали до яких служб необхідно звертатися за допомогою у разі їх виникнення.

Дітвора отримала унікальну можливість стати на кілька хвилин пожежним-рятівником. Вони приміряли справжній бойовий одяг, ознайомилися зі спорядженням, яке використовують рятувальники, а також посиділи за кермом пожежного автомобіля. Жодне питання не залишилося без відповіді, жодна світлина не вийшла без щирої дитячої посмішки.

Аби закріпити теоретичні знання, школярі разом з вогнеборцями гасили умовну пожежу, а також надавали першу медичну допомогу постраждалим. Працівники товариства Червоного Хреста ознайомили підростаюче покоління з основами медичної справи.

Також вогнеборці надали можливість позмагатися учням між собою на спритність та витривалість. Переможців та найактивніших учасників конкурсів нагородили сувенірними подарунками зі символікою ДСНС.

Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в черговий раз зібрала сотні людей, які отримали життєво необхідні знання. Знання, які найближчим часом допоможуть врятувати комусь життя.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області на ...

КОМЕНТАРІ