В Житомирській області безпека громадян на контролі

В Житомирській області безпека громадян на контролі

30.09.15 15:47 0 585
На Житомирщині міліціонери відпрацьовували дії щодо забезпечення публічної безпеки та правопорядку під час проведення масових заходів.

Працівники УМВС України в Житомирській області провели масштабні навчання з відпрацювання злагодженості та оперативності дій у забезпеченні громадського порядку під час масових заходів. До участі також були запрошені керівники територіальних підрозділів міліції та їх заступники.

«Навчання ми проводимо з метою вдосконалення навичок практичних дій органів і підрозділів внутрішніх справ та Національної гвардії під час виникнення групових порушень громадського порядку, підвищення готовності до виконання службових завдань в умовах ускладнення ситуації»,- розпочинаючи практичний етап, наголосив начальник УМВС України в області Валерій Рудик.

Відтак до чергової частини надійшло умовне повідомлення про виникнення групових порушень правопорядку довкола адміністративного приміщення державної установи. На місце події відразу було направлено слідчо-оперативну групу міліції та наближено патрульні наряди, які працюють у системі єдиної дислокації.

Наприклад, на майдані агресивно налаштована група молодиків збирає довкола себе натовп. Молодики підштовхують громадян до свавілля. Учасники блокують приміщення державної установи, застосовують фізичну силу до працівників міліції та закликають сторонніх громадян підтримати їх. Виникає загроза безпеці громадян.

Відразу ж свою роботу розгорнув оперативний штаб, до складу якого увійшли керівники служб та підрозділів УМВС України в області.

Працівники міліції негайно організовують роботу з припинення групових порушень громадського порядку. Щоб залагодити ситуацію із заворушниками провели роз'яснювальну роботу. Проте, за умовним завданням, натовп продовжував бешкетувати. Правоохоронці у захисних обладунках розосередили учасників заходу та затримали ініціаторів правопорушень, які спонукали громадян до скоєння правопорушень та застосовували силу.

Важливим етапом навчань стала робота медичної бригади УМВС України в області, яка надавала кваліфіковану допомогу потерпілим та доставляла їх до медичних установ.

Продовженням навчань стало ознайомлення учасників зі зброєю, спеціальними засобами та технікою, які перебувають на озброєнні підрозділів Житомирського гарнізону міліції і застосовуються для припинення групових порушень громадського порядку.

Також експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в області продемонстрували порядок дій на повідомлення про замінування чи виявлення підозрілих предметів.

Черговим етапом тренувань стала демонстрація роботи службових собак, навчених виявляти вибухонебезпечні речовини.

Стройову виправку та належне володіння елементами спеціального шикування продемонстрували військовослужбовці Національної гвардії військової частини 3047. Правоохоронці за сигналом керівника миттєво утворювали шеренги та живі щити, які б не дозволили правопорушникам продовжити наступ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Житомирщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ