Житомирщина: 100% котелень області готові до опалювального сезону

Житомирщина: 100% котелень області готові до опалювального сезону

30.09.15 16:46 0 627
Підготовка об'єктів господарського комплексу області до опалювального сезону перебуває під особистим контролем голови облдержадміністрації.

Керівник області проводив особисті співбесіди з головами районів та міст, де піднімалось питання готовності об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до зими.

Сергій Машковський провів розширену підсумкову нараду з керівництвом районів та міст, керівниками відповідних департаментів, ПАТ «Житомиргаз» та ПАТ «ЕК»Житомиробленерго».

На підготовку об'єктів Житомирської області до опалювального сезону спрямовано кошти з різних джерел фінансування у сумі 259,3 млн.грн.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Генналія Дмитренка, 98 % будинків підготовлено до зими. «Галузь водопровідно-каналізаційного господарства підготовлена на 99%. Усі 936 котелень господарського комплексу, які забезпечують тепловою енергією житлові будинки та об'єкти соціально-культурного призначення, підготовлено на 100% з підписанням актів готовності», - доповів Геннадій Дмитренко.

На 28 котелень області переведено на альтернативні види палива Очікувана економія газу складе 1,4 млн.куб.м.

«Минулого року за темпами встановлення твердопаливних котлів наша область зайняла третє місце по Україні. Цього року цифра могла б бути більшою, якби не пасивність голів районів та міст обласного значення. Працюйте з інвесторами, міжнародними організаціями, виділяйте кошти з місцевих бюджетів. Адже перехід на альтернативні види палива – це шлях до забезпечення енергетичної безпеки як нашої області, так і всієї держави», - зауважив Сергій Машковський.

Керівник області дав доручення керівникам міст та районів утворити робочі групи та визначити відповідальну особу для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2015/16 року на території району (міста), спеціалізовані ремонтні бригади, організувати роботу телефонів гарячої лінії з цілодобовим режимом на підприємствах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ