Делегація з Луцька взяла участь у підсумковій конференції у Жешуві в рамках спільного проекту

Делегація з Луцька взяла участь у підсумковій конференції у Жешуві в рамках спільного проекту

30.09.15 14:52 0 697
24-25 вересня 2015 року офіційна делегація з міста Луцька відвідала місто Жешув Республіки Польща та взяла участь у підсумковій конференції в рамках реалізації проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», що впроваджується з коштів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

До складу делегації увійшли: координатор проекту з української сторони Олександр Ковальський, директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко, а також працівники управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради та зоопарку.

Муніципалітет Гміни Жешув організував підсумкову конференцію, якою завершив реалізацію своєї частину проекту. Відповідно такі ж підсумкові конференції незабаром відбудуться у містах-партнерах проекту – Луцьку та Замості.

На початку заходу з вітальним словом виступили заступник Президента міста Жешув Марек Устробінські, заступник Президента міста Замость Магдалена Доуган, директор управління зеленого господарства в Жешуві Олександра Вансовіч-Дух, а також координатори проекту від трьох міст-партнерів.

Під час конференції господарі презентували розроблену в рамках проекту концепцію рекреаційної зони з елементами зоокуточка. Розповіли, що окрім зоокуточка, на території зони відпочинку заплановано розмістити будинок науки та досліджень, облаштувати оглядовий майданчик, бігові та велодоріжки, інтерактивний ігровий майданчик. Відповідно до розробленої концепції Муніципалітет Гміни Жешув планує будівництво рекреаційної зони з елементами зоопарку, залучивши кошти з програм нової фінансової перспективи Європейського Союзу на 2014-2020рр.

Також з презентаціями виступили директор департаменту промоції та міжнародної співпраці муніципалітету міста Жешув Мажена Фуртак-Жебрацка та директор департаменту залучення коштів Станіслава Бембен, які розповіли про реалізовані проекти та залучені кошти в рамках бюджетного періоду Європейського Союзу 2007-2013.

Координатори проектів з Луцька та Замостя презентували результати дворічної співпраці в рамках спільного проекту. Зокрема, координар проекту з українського боку Олександр Ковальський детально розповів про реконструкцію Луцького зоопарку та наголосив, що насправді це навіть не реконструкція, а будівництво абсолютно нового зоопарку.

Надзвичайно цікавими були презентації про особливості та інноваційність ігрових майданчиків у світі, зокрема у Польщі, про зоотерапію, як елемент навчання та лікування, та про те, як наука може бути цікавою та розважальною. Цей доробок буде взятий до уваги при будівництві рекреаційної зони у Жешуві.

Підсумовуючи захід, сторони висловили сподівання та готовність до впровадження ініціатив та реалізації спільних проектів у майбутньому.

Довідково: з 17 квітня 2013 року місто Луцьк спільно з муніципалітетами польських міст Замостя та Жешува реалізовує проект «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму».

Бюджет заходів для Луцька складає 1 528 153,51 євро. За ці кошти відбувається реконструкція Луцького зоопарку: триває будівництво містечка для ведмедів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном; містечка для левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном; облаштування та благоустрій території (інженерні комунікації), будівництво енергетичних мереж, освітлення, каналізації та водопроводу, пішохідних стежок, відеонагляду; побудовано міст, встановлено центральну ковану браму, облаштовується огорожа.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Ми приречені на успіх" - ...
Наступна новина: На Закарпатті водій збив 8 ...

КОМЕНТАРІ