Чернівці: Бібліотека імені Михайла Івасюка відзначає 75-річчя

Чернівці: Бібліотека імені Михайла Івасюка відзначає 75-річчя

30.09.15 11:16 0 569
З нагоди 75-річчя обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка відбулися урочистості, у яких взяли участь працівники книгозбірні і ветерани бібліотечної справи, представники громадських організацій, обласної влади та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Він привітав присутніх у залі зі святом і нагородив кращих фахівців закладу грамотами. Також Олексій Каспрук особисто передав до фонду бібліотеки рідкісну книгу драматичних творів Юрія Федьковича, видану у 1906 році.

Після урочистої частини у бібліотеці розпочала роботу обласна ювілейна конференція “Бібліотеки Буковини у світі відкритого доступу до інформації”.

Довідково:

Бібліотека імені Михайла Івасюка щорічно отримує безкоштовний обов'язковий примірник книг з числа видань, що видаються за сприяння облдержадміністрації, обласної та міської рад, видавництвами Буковини багато видань дарують автори, національно-культурні товариства, громадські організації, установи.

Державні джерела комплектування складають нові надходження книг з Національної парламентської бібліотеки України, Національної бібліотеки ім. І. Вернадського, які доповнюються дарчими надходженнями від Сучавської повітової бібліотеки Румунії, бібліотеки благодійного єврейського товариства «Хесед-Шушана», приватних осіб м. Чернівців та інших міст України, Канади, Англії, Німеччини, США, Австралії.

Інформаційний ресурс обласної наукової бібліотеки складає 588 тис. одиниць документів на традиційних та електронних носіях, 78,1 тис. одиниць періодичних видань.

Велику цінність складає література 1863-1869 років видання з Хотинської повітової бібліотеки, колекції книг з приватних бібліотек доктора філологічних наук ЧДУ Івана Співака та професора Миколи Фатова, колекція нот з примітками Михайла Івасюка з бібліотеки родини Івасюків, бібліотеки науковців історика Олександра Масана та професора Петра Рихла, особиста бібліотека (6 тис. прим.) науковця, літературознавця, краєзнавця Олекси Романця та ін.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ