Тернопілля: у музеї Меморіального комплексу «Молотківська трагедія» триває реконструкція даху

Тернопілля: у музеї Меморіального комплексу «Молотківська трагедія» триває реконструкція даху

30.09.15 15:18 0 574
Голова Лановецької районної державної адміністрації ЮліанСірант перебував з робочою поїздкою в селі Молотків та ознайомився з ходом робіт по реконструкції даху музею Меморіального комплексу «Молотківська трагедія».

Як уже зазначалось раніше, дах над музеєм уже давно потребував ремонту. Внаслідок його протікання було втрачено значну кількість експонатів музейної експозиції, що розповідає відвідувачам про звірства нацистських карателів на Україні. 29 квітня 1943 року у селі Молотків Лановецького району в один день було спалено живцем, вбито 617 мешканців. Документальні свідчення цих подій зберігаються у музеї.

«Багато років ми чекали цієї реконструкції, – говорить директор закладу Оксана Борух - Велика надія, що новий дах, який зараз зводиться, прослужить багато-багато років, оберігаючи нашу пам'ять».

Ремонтні роботи вдалось розпочати завдяки фінансуванню з державного фонду регіонального розвитку. Кошти у розмірі майже 267 тисяч гривень уже надійшли. З районного бюджету на профінансовано 27 тис.грн.

«Тепер усе залежить наскільки швидко і якісно спрацюють майстри, - зазначив голова РДА Юліан Сірант – Сподіваюсь, що багаторічну проблему нарешті буде розв'язано».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернігів: До голосування ...

КОМЕНТАРІ