Завершилися навчання Україна-НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «UKRAINE-2015»,що відбувались на Львівщині.

Завершилися навчання Україна-НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «UKRAINE-2015»,що відбувались на Львівщині.

30.09.15 11:20 0 526
З 21 по 25 вересня 2015 року представники Управління ДСНС України у Тернопільській області брали участь у спільних навчаннях Україна-НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «UKRAINE-2015», що відбувались на Львівщині.

Тернопільщину представляв медичний підрозділ, очолюваний начальником лікарсько-експертної комісії Управління майором служби цивільного захисту Богданом Ягельським, сертифікованим експертом міжнародного класу з екстреної медицини.

Медики Управління приймали активну участь у показових виступах, а також у виконанні конкурсних завданнях у програмі навчань. Окрім того, майору Ягельському доручили координацію медичного забезпечення 3-х навчальних точок – звідки під час проведення навчань під його керівництвом здійснювалась екстрена евакуація умовних постраждалих з районів змодельованої надзвичайної ситуації до мобільного госпіталю для постраждалого населення.

Двоє представників УДСНС України у Тернопільській області – Ірина Крупа та Катерина Крамар виконували обов’язки перекладачів, оскільки офіційною мовою для спілкування під час міжнародних навчань була англійська.

Загалом в навчаннях взяли участь понад 1100 учасників з 30 країн-членів і партнерів НАТО, включаючи близько 60 спостерігачів з 21-єї країни світу. Захід проведено з метою подальшого поглиблення співробітництва між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Північноатлантичним альянсом у сфері цивільного захисту населення, відпрацювання порядку взаємодії під час запобігання та реагування на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру.

Під час польових навчань представники усіх країн-учасників практикувалися у проведенні рятувальних операцій, залученні пожежних, рятувальних, медичних підрозділів та формування радіаційного, хімічного і біологічного захисту. Також рятувальників навчали правил надсилання запиту для залучення міжнародної допомоги.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Житомирі зіштовхнулись ...

КОМЕНТАРІ