У Рівненській області працівники ДСНС під час гасіння пожежі врятували від вогню сільський медичний заклад

У Рівненській області працівники ДСНС під час гасіння пожежі врятували від вогню сільський медичний заклад

30.09.15 11:11 0 566
29 вересня о 04:05 до Служби порятунку Рівненщини за телефоном «101» надійшло повідомлення про велику пожежу в селі Великий Олексин Рівненського району. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне та оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС у Рівненській області.

По прибуттю на місце виклику рятувальники встановили, що полум’ям охоплена одноповерхова будівля салону-магазину ритуальних послуг. Будь-якої миті пожежа може поширитися на прибудовану двоповерхову будівлю амбулаторії сімейної медицини. Все свідчило про пізнє виявлення селянами моменту пожежі.

Коли рятувальники проводили бойове розгортання сил та засобів для гасіння, сталося обрушення охоплених вогнем дерев’яних конструкцій перекриття будівлі ритуальних послуг – потужні балки проламали підлогу та опинилися у підвалі глибиною до 5 метрів. Рятувальники подали на гасіння палаючої будівлі та захист лікувального закладу три водяні стволи. Через сильне задимлення та високу температуру вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання і зору. Окрім того, роботу працівників ДСНС ускладнювало відсутність поблизу місця пожежі вододжерел – щоб поновити запас води в пожежних автоцистернах доводилося їздити за понад 1 кілометр. Через це на допомогу було викликано ще одне відділення вогнеборців з пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону обласного центру. Загалом на боротьбу з вогнем було залучено майже 20 рятувальників та 4 одиниці техніки.

Незважаючи на всі труднощі, о 05:55 пожежу вдалося локалізувати. Однак, щоб остаточно впоратися з вогнем, рятувальникам довелося провести повний розбір зруйнованих конструкцій перекриття. Лише о 09:40 пожежу повністю ліквідувати. Через запізніле повідомлення про загоряння вогонь встиг знищити перекриття та майно будівлі ритуальних послуг. Проте вогнеборцям вдалося врятувати двоповерхову будівлю амбулаторії та все медичне обладнання і майно. Після ліквідації пожежі головний лікар закладу особисто подякувала працівникам Держслужби з НС за високо професійні дії.

Наразі причина пожежі та завдані матеріальні збитки встановлюються.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ