У Рівненській області на базі навчально-виховного комплексу проведено тактико - спеціальні навчання

У Рівненській області на базі навчально-виховного комплексу проведено тактико - спеціальні навчання

30.09.15 10:40 0 563
28 вересня, з метою перевірки готовності служб цивільного захисту Млинівського району, рятувальники 6-го державного пожежно-рятувального поста 4-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Рівненській області провели раптові тактико-спеціальні навчання на території навчально - виховного комплексу села Острожець.

За тактичним задумом навчань, внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електропобутових приладів у методичному кабінеті, який розташований на першому поверсі, виникла пожежа. Через наявність легкозаймистих матеріалів, виникла загроза розповсюдження вогню в сусідні приміщення. До того ж, через сильне задимлення виникла загроза отруєння продуктами горіння учнів та педагогічного персоналу.

Адміністрація навчального закладу, використовуючи внутрішню радіомережу, оголосила сигнал «Тривога» та організувала евакуацію дітей із небезпечної зони.

За лічені хвилини, до місця виклику прибули пожежно-рятувальні підрозділи, медики, міліція та аварійна бригада газовиків. Бійці Держслужби з НС в апаратах захисту органів дихання, оперативно провели розвідку та евакуювали потерпілих у безпечну зону.

Завдяки злагодженим та оперативним діям рятувальників, персоналу об’єкту та аварійно-рятувальних служб, умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати та не допустили розповсюдження вогню за межі осередку виникнення.

Поставлені оперативно-тактичні завдання були виконані, всі задіяні служби оперативного реагування діяли злагоджено та з дотриманням необхідних мір безпеки.

Разом з тим, у ході проведення навчань, фахівці ДСНС перевірили джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, що знаходяться на території закладу.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На одне місце патрульного ...

КОМЕНТАРІ