Василь Хомінець: «Влада була для мене ніколи не була самоціллю,а лише способом вирішення проблем кожної людини та краю»

Василь Хомінець: «Влада була для мене ніколи не була самоціллю,а лише способом вирішення проблем кожної людини та краю»

30.09.15 14:39 0 824
25 жовтня – важливий етап у становленні нашої держави: вибори до органів місцевого самоврядування. Громада очікує оновлення влади, приходу нових лідерів, готових самовіддано працювати на її благо, запроваджувати сучасні методи управління, розбудовувати органи місцевого самоврядування як інституції справжнього народовладдя.

Завжди стояв і стоятиму на позиціях перезавантаження влади, залучення до управління активних небайдужих людей. Кадрові зміни вкрай необхідні. Це крок вперед, це поступ, який змінить і саму владу, і ставлення до неї.

На жаль, нове законодавство про місцеві вибори має недоліки: кандидатів у депутати рад мають право висувати лише політичні сили. Щоб зреалізувати себе, нові лідери повинні йти «під крило» тої чи іншої політичної сили. І у цьому мінус. Політична система України ще не є досконалою. Нова генерація активістів, маючи власні бачення чи то на вирішення певних проблем, чи подальших кроків у розвитку громади, може бути обмежена у своїх діях партійною дисципліною.

Аби зняти усі інсинуації та домисли, одразу зазначу: я не братиму участі у цих виборах, не балотуватимуся до міської, районної, обласної рад чи на голову громади. Ніколи не був політиком, який думає тільки за рейтинги чи піар та підшуковує собі «тепле» місце. Влада була для мене ніколи не була самоціллю, а лише способом вирішення проблем кожної окремої людини та краю загалом.

Можу про це говорити відверто, бо завжди був чесним і перед собою, і перед громадою. Не тримаюся за владні штурвали зараз, як і не тримався за посаду голови Лановецької райдержадміністрації у 2010 році. Коли до влади прийшов Янукович, перший в Україні написав заяву про відставку з голови РДА – мої принципи та погляди вже тоді категорично не співпадали з його позицією та політикою.

Хочу подякувати численним мешканцям та громадським організаціям Лановецького району за пропозиції представляти їхні інтереси в органах місцевого самоврядування. Водночас прошу із розумінням поставитися і до мого рішення. Переконаний, що виборці Лановеччини та усієї області оберуть достойників, для яких головним базисом для прийняття рішень будуть власні переконання, що грунтуються на державницькій позиції, та принциповість у поглядах задля найвищої мети – служінню громаді.

Обійнявши посаду голови обласної ради у складний період початку боротьби української нації за демократичні цінності, за можливість жити та працювати у вільній родині європейських народів, пройшов разом з тернопільською громадою і Євромайдан, і Революцію Гідності. Обласна рада за підтримки громадськості взяла під свій контроль ситуацію на Тернопільщині після «ночі гніву» у лютому 2014 року, коли виконавчі гілки влади та правоохоронці самоусунулися від роботи. А тепер разом з тернопільською громадою допомагаємо українським захисникам на передовій східного фронту, спільно вирішуємо й актуальні проблеми Тернопільщини. Адже наше головне гасло – «З громадою – і для громади».

З повагою

голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині відбувся ...

КОМЕНТАРІ