На Вінниччині розпочато підготовку до відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва (+фото)

На Вінниччині розпочато підготовку до відзначення Дня захисника України та Дня Українського козацтва (+фото)

01.10.15 11:20 0 542
В облдержадміністрації відбулось засідання оргкомітету про відзначення на Вінниччині Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Зібрання проходило під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, співголови оргкомітету Ігоря Івасюка. Також у засіданні взяли участь: директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський та члени оргкомітету.

На виконання розпоряджень голови облдержадміністрації Валерія Коровія від 29 вересня 2015 року № 603 «Про відзначення на Вінниччині Дня захисника України» та від 29 вересня 2015 року № 604 «Про відзначення на Вінниччині Дня Українського козацтва» було затверджено план заходів з підготовки та відзначення на Вінниччині даних свят.

«Серед завдань виконання зазначених розпоряджень, одне з перших місць має зайняти роз'яснювально-просвітницька робота. Також ми маємо привітати всіх учасників АТО, особливо тих, хто зазнав поранень та каліцтв. Волонтерів та усіх хто приймав участь у бойових діях» - зазначив Ігор Івасюк.

В свою чергу Світлана Василюк, повідомила як Вінниччина цьогоріч відзначатиме День захисника України та День Українського козацтва.

«Державне свято День захисника України ми будемо святкувати вперше . Поєднання цих святкувань - це своєрідний зв'язок поколінь від козацтва до сучасності. Відтак ми вшановуємо українське козацтво, учасників бойових дій Афганістану та інших країн, учасників другої Світової війни, учасників АТО, адже це свято об'єднає в собі всіх захисників України» - зазначила Світлана Василюк.

Загалом на Вінниччині відзначення свят розпочнеться із Богослужіння в усіх храмах та церквах області. Також, цього дня відбудеться загальноукраїнська хвилина мовчання за полеглими героями незалежної України, ЗСУ, держприкордонслужби, Національної гвардії і служби безпеки, волонтерів та мирних жителів.

Програмою заходу передбачено покладання квітів до Меморіалу Слави пам'ятника полеглим в Афганістані та пам'ятного знаку Івану Богуну.

Останній акорд святкування пройде в обласному академічному музично-драматичному театрі М.Садовського, де відбудеться концерт та нагородження учасників.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ