Міністерство охорони здоров’я планує негайні дії для захисту дітей в Україні від спалаху поліомієліту

Міністерство охорони здоров’я планує негайні дії для захисту дітей в Україні від спалаху поліомієліту

01.10.15 17:47 0 652
Міністерство охорони здоров`я наразі здійснює негайні кроки для убезпечення українців від хвороби: «Ми працюємо з Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я та ЮНІСЕФ в контексті негайного реагування на спалах, аби зупинити розповсюдження вірусу. Такі дії включатимуть масштабні заходи щодо додаткової вакцинації дітей оральною поліовакциною (ОПВ). Вакцина ОПВ найбільш ефективна для того, щоб зупинити розповсюдження вірусу та забезпечити колективний імунітет», - сказав Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі під час прес-брифінгу в МОЗ.

Слід зазначити, що розповсюдження поліовірусу cVDPV виникло в результаті низького охоплення вакцинацією в країні з 2008 року. У 2014 році тільки 49% дітей були повністю вакциновані від поліо.

Представник Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан зауважила: «Ми співчуваємо батькам, діти яких тепер мають параліч внаслідок поліо. Той факт, що цих двох дітей було діагнастовано у Закарпатській області, не означає, що вірус не поширився на інші регіони України. Наша команда експертів вже працює в Україні і ми готові надалі співпрацювати з Міністерством охорони здоров'я на національному та регіональному рівнях заради того, аби зупинити поширення вірусу та попередити нові випадки паралічу у дітей».

Зараз Україна готова до вакцинації всіх дітей на території країни згідно з планом. Ми надаємо необхідні консультації: від міністра та адміністрації до лабораторій та лікарів, які працюють на місцях, аби правильно і ефективно виконувати роботу по локалізації цієї проблеми.

Циркуляція вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні. В зв'язку з чим Координаційна група наполягає на посиленні епіднагляду по всій території України, взяття додаткових проб у всіх, хто контактував з дітьми на Закарпатті. Було прийнято рішення про створення Оперативного штабу з реагування та протидії розповсюдженню захворювання, куди запрошені представники міжнародних організацій ВОЗ та ЮНІСЕФ.

МОЗ нагадує, що вакцина для проведення імунізації дітей вже є в Україні. Урядом Канади за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) закуплено 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту оральної, живої зареєстрованої в Україні, (ОПВ виробництва Санофі Пастер, Франція). Перша партія вакцин (ОПВ – 1,5 млн доз) вже надійшли в Україну, друга партія має надійти найближчим часом.

При цьому МОЗ звертає увагу батьків на більш уважному ставленні до питання імунопрофілактики дітей.

За матеріалами прес-служби МОЗ України

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Житомирі зіштовхнулись ...

КОМЕНТАРІ