На Вінничині за фактами незаконних посівів нарковмісних рослин відкрито 70 кримінальних проваджень

На Вінничині за фактами незаконних посівів нарковмісних рослин відкрито 70 кримінальних проваджень

01.10.15 08:54 0 516
За результатами оперативно-профілактичної операції «Мак», на території області задокументовано 110 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин, вилучено понад 3360 рослин конопель та маку, 22 кг наркосировини.

За інформацією начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС Сергія Рудика, з 1 червня по 24 вересня тривав практичний етап оперативно-профілактичної операції «Мак» з метою виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування.

В результаті за виявленими фактами відкрито 70 кримінальних проваджень, серед яких 67 за ст. 310 КК України(посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Максимальне покарання, передбачене за незаконний посів маку у кількості 500 і більше рослин та конопель - за 50 і більше рослин – до семи років ув'язнення.

Приміром, в Літинському районі на присадибній дачній ділянці міліція виявила майже 900 рослин коноплі, які вирощувала 31-річна вінничанка разом із 35-річним співмешканцем для продажу. Крім того, на території домогосподарства вилучено два полімерних пакети з насінням коноплі та готовою для вживання марихуаною.

А в с. Зарванці Вінницького району на присадибній ділянці 57-річної місцевої жительки правоохоронці виявили понад дві тисячі рослин снодійного маку.

З незаконного обігу за час операції вилучено 22 кг наркосировини, в тому числі, 9 кг макової соломи та 13 кг марихуани.

Прес-служба УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ