Житомирщина готується до осінньо-зимового пожежоне-безпечного періоду

Житомирщина готується до осінньо-зимового пожежоне-безпечного періоду

01.10.15 09:17 0 619
29 вересня у Житомирі відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головну увагу присутні зосередили на осінньо-зимовому періоді. Серед п’яти питань, які були винесені на розгляд комісії, чотири безпосередньо пов’язані з пожежною безпекою. Саме тому головним доповідачем наради став заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Шахрай. Він зауважив, що протягом осінньо-зимового періоду 2014-2015 рр. в області виникло 2659 пожеж. У порівнянні з минулим роком в житловому секторі кількість загорянь збільшилась на 531. Рятувальники розробили план відповідних заходів щодо підготовки населених пунктів та об’єктів області до функціонування під час осінньо-зимового періоду. Розроблений план заходів було винесено на затвердження комісії.

Одне з питань, що порушив Олег Шахрай, це існуюча проблема з протипожежним станом закладів освіти та з обізнаністю працівників стосовно правил пожежної безпеки. Спеціалістами відділу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту було проведено ряд перевірок в освітніх закладах, які засвідчили недоліки у підготовці до нового навчального року. Спільно з керівництвом закладів вживалися усі можливі заходи щодо найшвидшого усунення цих недоліків, проте залишається ще багато об’єктів, де питання пожежної безпеки не вирішені.

- 100 закладів в області незабезпечені первинними засобами пожежогасіння, 355 працівників освітніх закладів не пройшли спеціальне навчання з питань пожежної безпеки, – доповів Шахрай. – За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання приписів до адміністративної відповідальності притягнуто 189 керівників та інших посадових осіб.

Незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, фінансування протипожежних заходів не припиняється. У ІІ півріччі 2014 року та І півріччі 2015 року на протипожежні заходи в закладах освіти області виділено понад 3 млн. грн. із бюджетних та позабюджетних коштів, що становить 12 % від потреби.

Значну увагу представники комісії з питань ТЕБ та НС приділили протипожежному стану ринків Житомирщини. Загалом у країні за останні три роки сталося 380 пожеж на ринках. Внаслідок чого 4 особи загинули, 12 – травмовано. Не всі керівники добросовісно виконують вимоги пожежних інспекторів, чим наражають людей на небезпеку. На Житомирщині також зустрічаються певні недоліки, що необхідно негайно усунути, аби не сталося лиха.

- На сьогоднішній день в області функціонує 46 ринків та 6 пристосованих торгівельних майданчиків, – зазначив Олег Шахрай. – Лише 4 ринки області підпадають під високий ступінь ризику. Ми їх перевіряли та надали відповідні рекомендації стосовно приведення цих об’єктів у належний стан. Найпоширеніший недолік, який виявлено на багатьох ринках області – незатверджені план схеми розташування торгівельних місць.

Також Олег Шахрай доповів про те, що на деяких ринках відсутні установки пожежної сигналізації та не проведено технічне обслуговування вогнегасників.

Заслухавши усі 5 винесених питань, члени обласної комісії з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення, підтримали запропонований план заходів щодо підготовки населених пунктів та об’єктів області до функціонування під час осінньо-зимового періоду, а також прийняли усі пропозиції Управління ДСНС Житомирщини щодо покращення протипожежного стану закладів освіти та ринків. Контроль за виконанням рішень покладено на Управління ДСНС у Житомирській області.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ