На Житомирщині міліція продовжує викривати підпільних валютних міняйл

На Житомирщині міліція продовжує викривати підпільних валютних міняйл

01.10.15 11:12 0 596
За останній тиждень під час заходів, спрямованих на виявлення та припинення порушень правил проведення валютних операцій, працівники міліції зафіксували десять фактів підпільного обміну. У нелегальних міняйл вилучено валюти на суму понад 12 тисяч гривень.

В Україні продаж іноземної валюти з рук без спеціальної ліцензії – адміністративно каране правопорушення. При цьому відповідальність несе як особа, яка здійснює такі операції, так і той, хто купує валюту.

Відтак, упродовж останнього тижня під час проведення профілактичних заходів на ринках та в інших місцях ймовірного здійснення незаконних валютних операцій в обласному центрі, містах Бердичеві та Овручі правоохоронці викрили десяток підпільних «валютників». Їх протиправні дії було зафіксовано під час збуту та скуповування іноземної валюти.

- За усіма фактами складено адміністративні протоколи за ст. 162 (Порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено до суду, - повідомив заступник начальника Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС Житомирщини Руслан Марчук. - Загалом з початку року за такі протиправні діяння притягнено до відповідальності 28 громадян.

Законодавством за незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей як засобу платежу або як застави передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від 30 до 44 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

Спеціальні рейди міліції, направлені на виявлення та припинення порушень правил проведення валютних операцій, тривають.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: до рятувальників завітали ...

КОМЕНТАРІ