Зустріч з рятувальниками у івано-франківському вищому професійному училищі №21

Зустріч з рятувальниками у івано-франківському вищому професійному училищі №21

01.10.15 12:42 0 682
Цікава і масштабна зустріч з прикарпатськими рятувальниками відбулася 29 вересня на території вищого професійного училища №21, що в Івано-Франківську.

Величезне подвір’я училища було заповнене повністю, адже ближче познайомитися з потрібною і героїчною професією рятувальника виявили бажання понад 200 юнаків та дівчат. І ця зустріч перевершила всі їх сподівання, бо діти дізналися багато нового та цікавого, відчули дух героїчної професії, на власні очі побачили, як багато потрібно вміти та знати, щоб бути готовим у будь-яку мить надати допомогу людям.

Спочатку про специфіку пожежно-рятувальної служби Прикарпаття, про непрості будні, які не знають ні свят, ні вихідних присутнім розповіла начальник відділу зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю У ДСНС в області Христина Перцович. Також Христина Володимирівна розповіла дітям, наскільки важливим для безпечного життя є дот­ри­мання відповідних правил і до яких непоправних нас­лі­д­ків призводить нехтування ними, підкріпивши свою розповідь конк­ре­тними факта­ми пожеж та надзвича­йних ситуацій, які трапилися на Прикарпатті оста­н­нім часом.

А потім почалася наочна і така цікава частина зустрічі: рятувальники ознайомили присутніх з бойовою технікою, яка є на їх озброєнні, одягом пожежника-рятівника та демонстрували гасін­ня умовної пожежі. Великий ентузі­азм викликав конкурс на швидкість одягання бойового одягу, бажаючих було дуже багато, адже йшлося, про справжні відчуття та враження, про унікальну наго­ду спробувати себе в ролі справжнього ряту­ва­­льника.

Також велику зацікавленість викликало знайомство з піротехніками, адже багатьом присутнім вперше випала нагода так зблизька бачити представників цієї мужньої професії і вкрай необхідної зараз, особливо на Сході нашої країни. Вони уважно розглядали муляжі вибухонебезпечних предметів, слухали розповіді піротехніків, а також обладнання, яке використовують піротехніки. Не менш захоплюючими були і розповіді гірських рятувальників та знайомство з їх специфікою діяльності, коли доводиться шукати в горах та лісах заблукалих туристів чи грибників.

Загалом це був незабутній день, який поєднав у собі цікаве та корисне – ознайомлення з професією рятувальника, яку у перспективі можна обрати своєю життєвою стежиною, та важливий аспект виховної роботи, коли діти вчаться цінувати власне жи­ття та дотримуватися правил власної безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Біля пішохідних переходів ...

КОМЕНТАРІ