У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

01.10.15 11:03 0 549
У бібліотеці-філії №10 комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Бібліотекарів міста з професійним святом привітали міський голова Микола Романюк, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, голова Національної спілки письменників України Петро Коробчук, директор Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки Людмила Стасюк, книговидавці, читачі, представники громадських організацій.

Микола Романюк подякував бібліотекарям міста за творчі підходи до своєї роботи, за те, що вони за посередництвом книги формують свідомість читачів, виховують у них патріотичні почуття. Він акцентував, що луцькі бібліотекарі є гордістю нашого міста, вони - справжні професіонали.

Микола Романюк зазначив, що міська влада намагається усіляко підтримувати бібліотечну систему. Зокрема, щоб була своєчасно виплачена заробітна плата, створені належні умови праці. Тож в окремих бібліотеках були перекриті дахи, зроблені сучасні ремонти та виділені кошти на поповнення бібліотечних фондів.

Микола Романюк вручив Подяку міського голови колективу бібліотеки-філії №6 для дорослих комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система» (завідувач Гримарович Катерина Вікторівна) за значний внесок у розвиток бібліотечної справи, вагомі досягнення у професійній діяльності, популяризацію книгочитання, а також з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. З нагоди професійного свята Подяку міського голови також було вручено: Кардаш Оксані Володимирівні, завідувачу відділу дитячого та сімейного читання Волинської обласної бібліотеки для дітей; Понагайбі Аллі Анатоліївні, завідувачу відділу краєзнавчої роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки; Савонік Лілії Миколаївні, бібліотекарю І-ї категорії бібліотеки-філії №5 для дорослих комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система»; Слободянюк Марії Михайлівні, провідному бібліографу центральної бібліотеки для дорослих комунального закладу «Луцька міська централізована бібліотечна система»; Фрадинській Любові Володимирівні, головному бібліотекарю відділу культури і мистецтв Волинської обласної бібліотеки для юнацтва; Лисоколенко Світлані Олексіївні, провідному бібліографу підприємства об'єднання громадян «Волинська обласна профспілкова бібліотека імені І.І.Фуріва».

Тетяна Гнатів привітала бібліотекарів та вручила їм відзнаки управління культури міської ради, також подякувала міському голові Миколі Романюку за постійну підтримку книгозбірень. “ П'ять мільйонів гривень - це суттєва підтримка. Спільно ми ще зможемо багато зробити корисного”, ­- сказала вона.

Про діяльність та історію бібліотечних установ міста розповіла директор централізованої бібліотечної системи Людмила Голод. Також учасники урочистостей переглянули слайд-фільми кращих бібліотечних практик та послухали пісні у виконанні бандуристки Ірини Котлицької.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ