У Волинській області рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки

У Волинській області рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки

01.10.15 10:18 0 536
«Готуй сани влітку» - твердить давня народна мудрість. Щоб взимку в оселях було тепло, про все потрібно подбати заздалегідь. Бо з настанням холодів люди намагаються обігріти свої оселі, часто забуваючи про необхідність дотримуватися правил пожежної безпеки. Зрештою така недбалість стає причиною зростання кількості пожеж у житловому секторі, а інколи і загибелі людей на них. Особливо це стосується громадян, які користуються пічним опаленням.

Аби у Вашій оселі було тепло і безпечно взимку, рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки і подбати про все ще влітку. Тому потрібно очищувати від сажі димові канали опалювальних печей, опалювальних котлів, водонагрівачів ще за тепла, причому зверніть увагу на те, що вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими.

Роботи з перевірки та прочищення димових і вентиляційних каналів повинні виконуватись спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання даних робіт.

Очищення: при первинній і періодичній перевірці і прочищенню повинні бути перевірені: наявність тяги, відсутність засмічення, герметичність, справність оголовків, відокремленість.

Забороняється перевіряти тягу вентканалів запаленим сірником.

Первинне, а також післяремонтне обстеження димоходів і вентканалів повинно провадитися спеціалізованою організацією з участю представника ЖЕО або власників будинків, а для новозбудованих будинків - з участю виконавця робіт.

Результати оформляються актом, в якому зазначається будова димоходів і вентиляційних каналів, відокремленість, відсутність засмічення, герметичність, наявність тяги, справність оголовків.

При повторній перевірці каналів перевіряються такі самі показники, що й при первинній.

Повторні перевірки димових і вентиляційних каналів в житлових будинках можуть виконуватися власниками будинків або іншими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл на проведення таких робіт від органу Держнаглядохоронпраці. Періодичній перевірці і прочищенню підлягають:

* димові канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше 1 разу на рік перед початком опалювального сезону, які працюють цілий рік, - 2 рази на рік (навесні і восени);

* інформацію про організації, які проводять обстеження, ремонт та чищення димарів, вентиляційних каналів і дахів будинків та споруд, чищення повітропроводів можна знайти на сайті Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (Держгірпромнагляд) http://ndiop.kiev.ua/dozvil/workv28.htm

Лише спільними зусиллями ми зробимо наше життя безпечним, а значить кращим.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером телефону «101»!

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: КП «Шкільне» ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ