На Хмельниччині рятувальники разом із підприємцями обговорили питання забезпечення пожежної безпеки на підприємствах

На Хмельниччині рятувальники разом із підприємцями обговорили питання забезпечення пожежної безпеки на підприємствах

01.10.15 09:36 0 564
29 вересня у конференц-залі Виставки пожежно-рятувальної служби відбулась спільна семінар-нарада керівництва Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області та Союзу промисловців і підприємців області.

Захід розпочав начальник Головного управління Едуард Братко, який зазначив, що одним із важливих завдань, покладених на рятувальників – це забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту в області, здійснення державного нагляду за станом цивільного захисту на об’єктах усіх форм власності. З початку року на території області виникло 870 пожеж. Особливе занепокоєння викликають ті, що сталися на 26 суб’єктах господарювання через недотримання керівниками підприємств елементарних вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки. Як свідчить статистика, в цих випадках, завдані матеріальні збитки значно перевищують економічні витрати на заходи щодо недопущення своєчасного виявлення та швидкій ліквідації пожеж. «Тож, не варто забувати про важливість дотримання правил пожежної і техногенної безпеки на об’єктах господарювання, щоб зберегти людське життя та матеріальні цінності», - продовжив Едуард Братко.

На території області експлуатується понад 17 тис. об’єктів усіх форм власності. Майже рік інспекторським складом державного нагляду у сфері техногенної і пожежної безпеки не проводились перевірки суб’єктів господарювання, що суттєво знизило увагу керівників до виконання вимог правил пожежної та техногенної безпеки, що є основною причиною виникнення пожеж на підконтрольних об’єктах. «Тому, враховуючи цю обмеженість, особливо з настанням осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду, звертаємось до Вас з пропозицією донести інформацію до керівників суб’єктів господарювання усіх форм власності про важливість виконання заходів у сфері пожежної та техногенної безпеки», - зауважив заступник начальника Головного управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Сергій Юра.

Одним із найефективніших шляхів зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки та забезпечення безпеки життя і здоров’я наших громадян є впровадження автоматизованих систем раннього виявлення. Однак у поточному році кількість виконаних робіт у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у напрямку монтування пожежної сигналізації зменшилась на 44%. Підприємці такий стан справ мотивують, передусім, нестачею коштів. Звісно, зараз коли держава переживає важкі не лише політичні, а й економічні проблеми, питання фінансування обладнання об’єктів автоматизованими системами набуває ще більшої гостроти.

Сторони також обмінялися думками щодо порядку проведення планових, позапланових перевірок та застосування запобіжних заходів, основних вимог забезпечення техногенної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах.

Голова Союзу промисловців і підприємців Іван Дунець подякував рятувальникам за ініціативу у проведенні семінар-наради та розуміння проблем, що наразі виникають. «Наше завдання, як керівників та роботодавців – це забезпечити надійну експлуатацію об’єктів та обладнання і не допустити надзвичайних пригод. В подальшому проводячи наші заходи ми будемо обов’язково запрошувати фахівців ДСНС, щоб вони піднімали рівень нашої обізнаності та рівень безпеки підприємств, вказуючи на недоліки», - зазначив Іван Дунець.

Підсумовуючи результати семінар-наради, Едуард Братко закликав підприємців до співпраці та наголосив на необхідності дотримання правил безпеки на об’єктах господарювання, особливо, що стосуються безпосередньо їх працівників, адже запобігти лихові завжди легше, ніж його ліквідовувати.

Під час заходу всі присутні мали чудову нагоду оглянути експозиції Виставки пожежно-рятувальної служби та торкнутись історії, проникнути духом унікальної та специфічної професії рятувальника.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кандидати у патрульну ...
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ