Прокурор Закарпатської області Володимир Янко розповів журналістам про роботу прокуратури за 9 місяців          

Прокурор Закарпатської області Володимир Янко розповів журналістам про роботу прокуратури за 9 місяців       

01.10.15 14:50 0 595
29 вересня відбулася прес-конференція прокурора Закарпатської області Володимира ЯНКА, на якій він розповів журналістам про роботу органів прокуратури області за 9 місяців 2015 року, боротьбу з корупцією в області, кадрові зміни, які наразі відбуваються в прокуратурі, а також відповів на інші питання журналістів, щодо розслідування у резонансних кримінальних провадженнях.

Розповідаючи журналістам про боротьбу з корупцією, прокурор області наголосив, що правоохоронними органами краю, проведено велику роботу в даному напрямку. Так, за 9 місяців поточного року правоохоронними органами області розпочато 101 кримінальне провадження про корупційні правопорушення та передано до суду 75 обвинувальних актів стосовно 84 осіб.

Загалом, з початку 2015 року судами області із ухваленням обвинувальних вироків розглянуто 46 обвинувальних актів відносно 53 осіб, до реального позбавлення волі судами засуджено 2 осіб.

На даний час на розгляді в судах області, перебуває ще 20 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів, які були вчинені після 25 січня 2015 р., в тому числі 10 про тяжкі злочини та 10 про злочини середньої тяжкості, за які, пояснив Володимир Янко, в разі ухвалення судами обвинувальних вироків, винні особи будуть засуджені до відбуття реальної міри покарання.

Крім того, спеціально-уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено 66 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Розповідаючи про поточну роботу прокуратури, прокурор області наголосив, що за 9 місяців поточного року прокурорами пред’явлено позовів на загальну суму 240 млн. грн. З яких, понад 236,5 млн. грн. на захист інтересів держави та 3,5 млн. грн. в інтересах громадян.

Позитивна тенденція відмічається у представницькій діяльності прокурорів щодо реагування на факти порушень вимог земельного законодавства. З цих питань підпорядкованими прокурорами пред’явлено позовів щодо земельних ділянок площею понад 500 га загальною вартістю 200 млн. грн.

Ріст позовної роботи відмічено на пріоритетному для нашого регіону напрямку – охорона навколишнього природного середовища – понад 10 млн. грн., а також у бюджетній сфері – майже 6 млн. грн. та на захист державної і комунальної власності – 8 млн. грн.

Крім того, органами прокуратури області у поточному році за результатами представницької діяльності розпочато 65 кримінальних проваджень.

Судами області задоволено 344 позови прокурорів, пред’явлених на захист інтересів громадян та держави на загальну суму понад 52,8 млн. грн.

Працівниками органів прокуратури області забезпечено участь у розгляді судами з постановленням рішень 586 справ та внесено 72 апеляційні та касаційні скарги на неправосудні судові рішення.

Протягом поточного року реально виконано судових рішень за позовами прокурорів на суму понад 29 млн. грн.

Розповідаючи про реорганізацію, яка наразі відбувається в прокуратурі Володимир Янко наголосив, що фактично вже завершились два етапи з 4-рівневого конкурсу на посади керівників місцевих прокуратур та їх заступників: на знання законодавства і тест на загальні здібності.

Наразі на закарпатських прокурорів очікують ще третій етап – це психологічне тестування та четвертий – співбесіда, яка проводитиметься з членами сформованої комісії у режимі онлайн.

Відповів прокурор області на питання журналістів, щодо розслідування найбільш резонансних, за останній час, злочинів у нашому краї.

Зокрема, щодо стану розслідування провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участі судді Перечинського районного суду Амаровича, Володимир Янко пояснив, що в даному провадженні ще у березні слідчими призначено повторну судово-автотехнічну експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. І допоки не має результатів даної експертизи, прокуратура не може ініціювати питання, ні щодо притягнення судді до відповідальності, ні щодо відсторонення його від посади.

Відповідаючи на питання, щодо залучення прокуратури області до розслідування кримінальних проваджень по подіям у Мукачеві, Володимир Янко роз’яснив, що наразі досудове розслідування здійснює Генеральна прокуратура. Прокуратурою Закарпатської області, на наступний день після мукачівських подій всі матеріали кримінального провадження та дані, щодо осіб, які причетні до цих злочинів, в тому числі мова йде й про дії правоохоронців, передано на розслідування до Генпрокуратури.

Розповів Володимир Янко і про те, що питання протидії сепаратизму в області й надалі залишається пріоритетним і перебуває на постійному на контролі в СБУ та прокуратурі. З метою виявлення сепаратистських проявів, працівники СБУ регулярно моніторять інформаційний простір та соціальні мережі. «Цього року, жодного провадження не зареєстровано. Були виявлені певні моменти, проте проведеними профілактичними заходами їх було присічено» - наголосив прокурор.

Відтак, Володимир Янко відповів ще на ряд питань, які цікавили присутніх медійників та подякував присутнім за приділений цій зустрічі час.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Віктор Овчарук: ...

КОМЕНТАРІ