В Закарпатській області змінено механізм компенсації вартості кредитів аграріям за рахунок бюджетних коштів

В Закарпатській області змінено механізм компенсації вартості кредитів аграріям за рахунок бюджетних коштів

01.10.15 15:53 0 651
Змінено механізм компенсації вартості кредитів аграріям за рахунок бюджетних коштів

В департаменті агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації розпочинає роботу конкурсна комісія з визначення суб'єктів господарювання агропромислового комплексу області для надання фінансової підтримки через механізм здешевлення кредитів.

У 2015 році в Україні діє державна цільова програма „Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”. Порядок використання коштів за програмою затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300.

До участі у конкурсі допускаються суб'єкти господарювання агропромислового комплексу - юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності (далі - позичальники) за укладеними кредитними договорами за умови, що сума відсотків за користування кредитами та розмір плати за надання інших банківських послуг, пов'язаних з цим кредитом (розрахункове обслуговування кредиту, розгляд кредитного проекту, управління кредитами, консультаційні послуги тощо), не перевищує 30 відсотків річних.

Компенсація надається у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, за кредитами, залученими у минулому та поточному роках, відсотки за користування якими нараховані і сплачені у поточному році.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за кредитами, залученими для покриття витрат, пов'язаних із закупівлею пально-мастильних матеріалів, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, сировини та інгредієнтів для виробництва комбікормів, ветеринарних препаратів, молодняку сільськогосподарських тварин та птиці, обладнання для тваринницьких ферм і комплексів, запасних частин для ремонту сільськогосподарської і зрошувальної техніки та обладнання, енергоносіїв, та оплати послуг, пов'язаних з виконанням ремонтних робіт, робіт (послуг) з підготовки та обробки ґрунту, захисту рослин від хвороби і шкідників, збирання врожаю.

Компенсація за кредитами здійснюється від 1 січня до 31 грудня поточного року.

Компенсація не надається позичальникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство, яких визнано банкрутами, що перебувають на стадії ліквідації або мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

У разі встановлення контролюючими органами факту незаконного отримання бюджетних коштів припиняється надання позичальнику компенсації протягом поточного та наступного бюджетних періодів, а кошти у сумі, що незаконно отримана, повертаються до державного бюджету.

Позичальники для отримання компенсації подають до конкурсних комісій заявку за встановленою Мінагрополітики формою і такі документи:

копію кредитного договору, посвідчену банком-кредитором або обслуговуючим банком, та копії додатково укладених договорів між позичальником та кредитором;

довідку про банківські реквізити позичальника;

виписку банку-кредитора або обслуговуючого банку про отримання позичальником кредиту;

копію фінансової звітності за останній рік відповідно до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності” (додаток 1“Баланс” (Звіт про фінансовий стан), форма № 2 “Звіт про фінансові результати” (Звіт про сукупний дохід);

довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів;

копії документів про оплату товарів, робіт, послуг для підтвердження використання кредитних коштів.

Комісія розпочинає прийом документів із дня опублікування оголошення за адресою: м.Ужгород, пл..Народна, 4 каб.№ 221. Телефони для довідок 3-70-69, 3-72-59.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: У Тернополі затверджено ...

КОМЕНТАРІ