Закарпатські піротехніки навчають школярів правилам поведінки з підозрілими знахідками

Закарпатські піротехніки навчають школярів правилам поведінки з підозрілими знахідками

01.10.15 08:27 0 538
Закарпатські рятувальники продовжують роботу з ознайомлення школярів щодо правил поведінки під час виявлення підозрілих предметів. Так, 30 вересня начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Сергій Шалаєнко відвідав навчально-виховний комплекс «Загальноосвітню школу І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовну гімназію» Ужгородської міської ради Закарпатської області, що на вул. Грушевського.

Рятувальник наголосив присутнім учням 9-11 класів на правилах поведінки під час виявлення підозрілих предметів у місцях масового скупчення людей та дії населення в умовах попередження терористичних актів. На жаль, останні зараз час від часу мають місце на території регіонів, що межують з Донецькою та Луганською областями. Розказав на що слід звертати увагу та як себе вести в подібних ситуаціях. Він нагадав і номери виклику екстрених служб, які залучаються до попередження та ліквідації загрози.

Також піротехнік ознайомив присутніх з основними видами вибухонебезпечних предметів, які їм доводиться знешкоджувати на території Закарпатської області. Показав як виглядають гранати, мінометні міни, артснаряди, набої, а також засоби, що використовуються для їх пошуку. Ознайомив з їхніми характеристиками та небезпекою, яку несе у собі їх застосування. Розповів про правила безпечної поведінки під час виявлення ВНП.

На завершення зустрічі кожен присутній мав змогу потримати в руках муляжі вибухонебезпечних предметів та одягнути захисне спорядження піротехніка-рятувальника.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ