В Закарпатській області рятувальники продовжують запобігати пожежам у житловому секторі

В Закарпатській області рятувальники продовжують запобігати пожежам у житловому секторі

01.10.15 11:09 0 533
З приходом холодної погоди на території краю збільшується ризик виникнення пожеж в оселях громадян, особливо у сільській місцевості, де люди гріються хто чим може.

Аби запобігти біді, працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснюють ряд заходів з інформування населення щодо безпечного поводження з пічним опаленням, електрообігрівальними приладами та відкритим вогнем

Так, у місті Чоп рятувальники 7-ї державної пожежно-рятувальної частини здійснили просвітницькі заходи, в ході яких інформували містян про головні причини пожеж осінньо-зимового періоду та пояснювали шляхи їх запобігання.

Окрему увагу вогнеборці звертали на заборону спалювання сухої трави та сміття. Зараз, в період проведення осінньо-польових робіт, ця безглузда практика випалювання сухостою може набути загрозливих масштабів. Тож рятувальники закликали громадян припинити спалювати суху рослинність та замість цього компостувати рослинні залишки. Для наглядності серед людей було розповсюджено пам’ятки та листівки попереджувального змісту за відповідною тематикою.

Напередодні просвітницькі заходи відбулися й на території приватного житлового сектора Верб’яжської сільської ради Воловецького району. В ході пожежно-профілактичного відпрацювання житлового сектора сіл Верб’яж та Завадка, що входять у склад цієї сільради, працівники ДСНС акцентували увагу селян на утриманні приладів опалення в справному стані, зазначивши, що напередодні холодної пори року необхідно ретельно оглянути печі, оштукатурити та побілити комини та ліквідувати навіть найменші тріщини. Крім того, потрібно подбати й про металеві листи перед топковими отворами, щоб жарина чи іскра не пошкодили підлогу, а отже не спричинили пожежу.

Людям під час спілкування були вручені листівки застережливого характеру, які нагадуватимуть їм про дотримання правил безпечної поведінки в побуті. У свою чергу, мешканці села запевнили, що розуміють всю небезпеку нехтування вогнем, чи несправною проводкою, відтак пообіцяли рятувальникам суворо дотримуватись усіх роз'яснених правил пожежної безпеки.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбулися ...
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ