В Закарпатській області ціла родина,серед яких і дворічна дитина,отруїлася чадним газом

В Закарпатській області ціла родина,серед яких і дворічна дитина,отруїлася чадним газом

01.10.15 15:03 0 581
Останній день вересня ледве не став останнім в житті сім’ї із села Доробратово, що на Іршавщині. 31-річний чоловік, 26-річна дружина та їхня дворічна донечка 30 вересня об 09:45 каретою «швидкої допомоги» були доправлені до Іршавської районної лікарні. Медики діагностували у всіх трьох гостре отруєння чадним газом. На щастя, загрози їхньому життю на даний час уже нема.

Остаточна причина отруєння людей встановлюється. Ймовірніше за все, родина стала заручником пічного опалення. Звечора господар розпалив грубку, й, вочевидь, за швидко, коли ще дрова повністю не вигоріли, закрив заслінку на грубці. А чадний газ, який без запаху й кольору, почав поступово наповнювати житло, отруюючи домочадців.

За словами дорослих, вони прокинулися вранці й усі трійко відчули себе дуже зле. Найбільше батьки переживали за маленьку донечку, отож, не гаючи часу, почали телефонувати на «103».

Дуже добре, що ця історія має щасливий фінал. За правило, холодної пори нехтування краянами правилами пожежної безпеки призводить до трагедій із знищеним майном та загибеллю людей. А у сільській місцевості питома частка пожеж у цей період виникає через несправне пічне опалення.

У зв'язку з цим У ДСНС України у Закарпатській області просить краян звернути увагу на правила експлуатації пічного опалювання. Перед початком опалювального сезону необхідно перевірити справність печі й димаря, відремонтувати їх, вичистити сажу, замазати тріщини, побілити димар на горищі і вище за крівлею.

Під час експлуатації пічного опалення неприпустимо залишати печі без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини; розміщати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором. Забороняється зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев`яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини; прокладати димоходи по горючих основах, та інше, що порушує правила пожежної безпеки. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть: з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх близьких.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Овчарук: ...
Наступна новина: В Луцьку “З пошаною і ...

КОМЕНТАРІ