Чернівецька філармонія відзначає 75-річчя

Чернівецька філармонія відзначає 75-річчя

02.10.15 08:07 0 573
З нагоди 75-річного ювілею Чернівецької обласної філармонії відбувся великий святковий концерт, у якому взяли участь відомі артисти і солісти дитячої вокальної студії «Казковий світ».

«Мені приємно вітати велелюдну мистецьку родину з такою вагомою для Чернівців датою, – каже міський Олексій Каспрук. – На межі тисячоліть дирекція і мистецькі колективи філармонії сповнені творчої наснаги до створення нових концертних програм по збагаченню і розвитку українського національного мистецтва. Зі сцени філармонії зазвучали і стали відомі світові Орест Руснак, Софія Ротару, Назарій Яремчук, Василь Зінкевич та багато іших. Тут виступали неповторні Енріко Карузо, МиколаЛисенко, Федір Шаляпін і Соломія Крушельницька. Нині філармонія щорічно організовує більше півтисячі концертів і за своїм потенціалом посідає одне з провідних місць в Україні».

Керівнику і диригенту академічного камерного хору «Чернівці» Надії Селезньовій міський голова вручив медаль «На славу Чернівців». Також він нагородив працівників філармонії грамотами та цінними подарунками.

А глядачі мали змогу насолодитися найкращими музичними номерами від Заслуженого академічного буковинського ансамблю пісні і танцю ім. А.Кушніренка, Академічного симфонічного оркестру та Академічного камерного оркестру “Capriccio”, Академічного камерного хору «Чернівці» та ансамблю народної музики «Плай», Народних артистів України Оксани Савчук та Іваан Кавацюка (дует «Писанка»), Заслуженого артиста України Василя Данилюка, естрадного гурту під керівництвом Народного артиста України Левка Дутківського, солістів групи «Музична просвіта».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ