В Чернівецькій області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з батьками дошкільнят щодо дотримання правил безпеки

В Чернівецькій області рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з батьками дошкільнят щодо дотримання правил безпеки

02.10.15 11:05 0 543
З метою недопущення нещасних випадків з дітьми та для навчання громадян правил безпеки, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з дошкільними навчальними закладами краю проводять комплекс попереджувальних заходів. Така робота спрямована на те, щоб навчити батьків дітей правил безпеки, які, в свою чергу, передадуть ці знання своїм дітям.

Наприклад, 30 вересня фахівці Управління ДСНС завітали на батьківські збори в навчальні дошкільні заклади № 32 та № 45, які знаходяться в обласному центрі по вулицях Комарова та Героїв Майдану відповідно. На зборах в обох дитячих садочках були присутні понад 100 батьків. Так, під час спілкування з батьками в дитячому садочку № 45 рятувальники звернули увагу присутніх на тому, що діти повинні завжди перебувати під наглядом, оскільки їхня поведінка є непередбачуваною, а самі дітлахи не завжди відчувають та розуміють небезпеку, яка нас оточує. Окрім цього, дуже важливо саме батькам проводити роз’яснювальну роботу із малечою, оскільки вони є найріднішими людьми для дітей і прикладом для наслідування. «Таку інформаційно-роз’яснювальну роботу спільно з рятувальниками ми проводимо систематично впродовж всього року. Разом ми намагаємося донести до свідомості людей розуміння того, що запобігти біді легше, ніж потім ліквідувати її наслідки. Саме знання та дотримання правил безпеки дозволить зберегти життя та майно громадян» – повідомила завідуюча дошкільного навчального закладу № 45 Ольга Орлецька.

В дитячому садочку № 32 захід розпочався із виступу старшої групи дітей «Джерельце», яка у віршованій формі розповіла про важливість дотримання правил безпеки для дітлахів з молодшої групи «Дзвіночок», які лише нещодавно стали вихованцями даного закладу. Рятувальники відзначили, що дуже важливо роботу з виховання у дітей культури безпеки проводити саме змалечку, оскільки в майбутньому це дозволить не допустити виникнення нещасних випадків з дітьми. «Проводити таку інформацій роботу найкраще в ігровій формі, адже при цьому діти краще засвоять дану інформацію» - звернулися рятувальники до батьків вихованців дошкільного закладу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині з 6 жовтня ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ