В Чернівецькій області виникла надзвичайна ситуація природного характеру

В Чернівецькій області виникла надзвичайна ситуація природного характеру

02.10.15 09:33 0 746
Протягом 25-27 вересня до Сторожинецької центральної районної лікарні госпіталізовано 50 людей, з яких 7 дорослих та 43 дитини, з попереднім діагнозом – гостре отруєння нез’ясованого ґенезу. Загальний стан захворілих дітей легкого ступеню важкості, серед дорослих 2 – середнього ступеню важкості, решта 5 – легкого. За результатами лікування у всіх хворих спостерігається позитивна динаміка.

Всі діти, які захворіли, є учнями різних класів (від 1-го до 11-го) загальноосвітньої школи I-III ступенів села Давидівка Сторожинецького району. Захворілі дорослі також є працівниками даного навчального закладу. Районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про тимчасове призупинення навчального процесу в школі до з'ясування причин отруєння.

З метою координації заходів щодо локалізації та ліквідації гострого отруєння створено Оперативний штаб, до складу якого ввійшли науковці, позаштатні спеціалісти Департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації, інші спеціалісти.

Станом на 29 вересня на стаціонарному лікуванні в Сторожинецькій центральній районній лікарні залишається 21 хворий, серед яких 5 дорослих. Загальний стан захворілих дітей легкого ступеню важкості, серед дорослих 2 – середнього ступеню важкості, решта 3 – легкого. Причини виникнення отруєння з'ясовуються.

29 вересня відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій прийняли рішення, що дана подія кваліфікується як надзвичайна ситуація природного характеру місцевого рівня.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: На Вінниччині запрацював ...

КОМЕНТАРІ