Міліція Буковини нагадує: за розкрадання електроенергії та пошкодження об'єктів електроенергетики передбачена кримінальна відповідальність

Міліція Буковини нагадує: за розкрадання електроенергії та пошкодження об'єктів електроенергетики передбачена кримінальна відповідальність

02.10.15 10:18 0 687
За скоєння даних кримінальних правопорушень громадянам загрожують значні штрафи, обмеження або позбавлення волі.

Згідно ст. 188-1 Кримінального кодексу України, викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання без приладів обліку (якщо використання приладів обліку обов'язкове) або внаслідок умисного пошкодження приладів обліку чи у будь-який інший спосіб, якщо такими діями завдано значної шкоди, карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

За вчинення вищевказаних дій повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони завдали шкоду у великих розмірах, можна потрапити за грати до трьох років.

Також ст. 194-1 Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність за умисне пошкодження або руйнування об'єктів електроенергетики, якщо ці дії призвели або могли призвести до порушення нормальної роботи цих об'єктів, або спричинило небезпеку для життя людей. Згідно санкції, такі дії караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За вчинення вищевказаних дій повторно або за попередньою змовою групою осіб, або загальнонебезпечним способом, передбачено ув'язнення строком до десяти років.

Якщо вищевказані дії спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, то за грати можна потрапити на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Вибухівки в автомобілі ...

КОМЕНТАРІ