Вінничина: за 8 місяців 2015 року на порушників антимонопольного законодавства в області накладено штрафів на загальну суму 647,2 тис. грн. (+фото)

Вінничина: за 8 місяців 2015 року на порушників антимонопольного законодавства в області накладено штрафів на загальну суму 647,2 тис. грн. (+фото)

02.10.15 15:08 0 585
Про це повідомив голова Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Микола Слободянюк в ході прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності облдержадміністрації.

Спілкуючись із журналістами, посадовець підкреслив, що система захисту економічної конкуренції, яка склалася в Україні, дає змогу вирішувати основні завдання, які традиційно стоять перед конкурентними органами:

- виявлення та припинення антиконкурентних узгоджених дій ;

- протидія зловживанню ринковою владою;

- боротьба з недобросовісною конкуренцією;

- контроль за концентрацією та узгодженими діями суб'єктів господарювання.

Голова Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України зазначив: « Вітчизняне конкурентне законодавство містить спеціальні норми, які дають змогу запобігати та припиняти антиконкурентні дії органів влади, органів місцевого самоврядування та органів адміністративно-господарського управління і контролю».

Так, За словами Миколи Слободянюка, у період з 2012 року, завдяки правочинним діям Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, порушники сплатили 3,2 млн. грн штрафних санкцій та пені. Економічний ефект від вжитих заходів склав понад 87 млн. грн. .

За цей час було проведено 95 перевірок дотримання законодавства та

припинено більше 500 порушень. За зловживання монопольним становищем на відповідних ринках були притягнуті до відповідальності суб'єкти природних монополій – ПАТ «Вінницяобленерго», КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ «Вінницягаз», ТОВ «Газовик».

З метою недопущення необґрунтованого зростання цін на ліки територіальним відділенням було надано 12 обов'язкових для розгляду рекомендацій учасникам ринку роздрібної торгівлі лікарськими засобами, які розглянуті та враховані ними в господарській діяльності. Так, ПП «Конекс» зменшило ціни на лікарські препарати, які реалізуються в аптеках, що розташовані в зоні пішохідної доступності біля лікувальних закладів.

На даний час співробітниками ВОТВ АМКУ здійснюється дослідження процесу ціноутворення в аптечній сфері, уже виявлено ряд порушень, які стосуються недобросовісної конкуренції. Невдовзі матимемо результат проведеної роботи.

Всього ж у 2015 році розпочато провадження у 58 справах, що майже на 60% більше від аналогічного періоду минулого року. Рішеннями адміністративної колегії відділення визнано 44 порушення проти 21 у минулому році, зокрема, зловживання монопольним становищем – 21 (торік - 9), антиконкурентних дій органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю – 15 (торік - 12).

Микола Слободянюк відповів на запитання представників ЗМІ, навівши конкретні приклади зловживань монопольним становищем та дії ВОТВ АМКУ, вчинені щодо порушників.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сесії було прийнято ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ