Керівники області та міста привітали освітян Вінниччини з професійним святом (+фото)

Керівники області та міста привітали освітян Вінниччини з професійним святом (+фото)

02.10.15 13:31 0 547
Кращих фахівців педагогічної майстерності Вінниччини, які з року в рік невтомно діляться своїми знаннями, досвідом та життєвою мудрістю з підростаючим поколінням, 1 жовтня у залі обласного музично-драматичного театру ім. М. Садовського з Днем працівників освіти вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Сергій Свитко, в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов та заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк.

«Не можна перебільшити значення освіти в шньому модерновому світі. Саме скарбничка знань є найбільшою цінністю для людства та українського народу. І в ХХІ столітті ми говоримо про те, що ця скарбниця, фактично, є запорукою руху України вперед», - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

За словами очільника ОДА, у сучасному світі конкуренція між країнами розвивається не на полі війни, а на теренах науки й освіти. Тож саме професія педагога дає можливість дітям, молоді, людям старшого покоління опановувати нові знання, черпати досвід з джерел мудрості.

«Нам всім дуже непросто – всьому українському народу. Перед нами дуже багато викликів, питань, на які ми поки не можемо дати відповідь. Але можемо ствердно говорити про те, що Україна піднімається з колін. Попри всі негаразди нам вдалося зупинити агресію, попри наявні проблеми ми все зробили для того, щоб зупинитися на грані тієї фінансової кризи, тієї прірви, ознаки якої ми бачили в лютому. Нині ми ствердно говоримо про те, що Україна заручилася підтримкою міжнародної спільноти, і це особливо помітно під час останнього засідання Генеральної Асамблеї ООН. зроблені перші кроки в напрямку підняття соціальних стандартів, - відзначив Валерій Коровій. - Ми рухаємося вперед. Ми отримуємо нову якість Української держави. І наше суспільство, як ніколи, відчуває потребу в мирі та позитивних змінах».

Вітаючи численну армію освітян регіону зі святом, керівник ОДА побажав педагогам Вінниччини натхнення, мирного неба та вдячних учнів.

Свої вітання на адресу учительської громади області висловив і голова обласної Ради Сергій Свитко, а в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов відзначив, що Вінницький регіон у сфері освіти один з найкращих в Україні.

«Саме ви працюєте з молодими людьми, виховуєте їх, і вони стають справжніми патріотами рідної землі, захисниками своєї держави. Вони стають фахівцями у різних професіях, розвивають нашу країну, свої міста, села, всю нашу Вінницьку область, - підкреслив Сергій Моргунов. – Ви справді здійснюєте велику роботу щодо виховання сильної, мужньої, високопрофесійної нації – українського народу».

Під час урочистостей кращі представники учительства Вінниччини були відзначені Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, грошовими винагородами, Грамотами Департаменту освіти і науки ОДА. Крім того, в ході свята вручено відповідні сертифікати закладам-переможцям у конкурсі проектів на здобуття грантів.

















































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ