На Вінничині з 6 жовтня отримати інформацію щодо майна можна за прізвищем особи

На Вінничині з 6 жовтня отримати інформацію щодо майна можна за прізвищем особи

02.10.15 11:05 0 554
Кабінет міністрів України в ході сьогоднішнього засідання прийняв постанову, яка забезпечує відкриття всіх майнових реєстрів та можливість пошуку інформації не лише за об'єктом, а й за прізвищем, ім'ям та по-батькові власника.

«6 жовтня ми повністю відкриваємо доступ для наших громадян до баз даних, які стосуються нерухомості. Окрім того, буде розширено доступ громадян до реєстрів, які оперуються Міністерством юстиції. Українці зможуть отримувати інформацію щодо майна за прізвищем будь-якої особи», - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, перш за все дана ініціатива спрямована на відкриття даних про власність державних службовців.

«Громадяни зможуть взнати, яка в держслужбовців є нерухомість. Це хороший антикорупційний контроль. Водночас – це ознака прозорості і відкритості нинішньої влади і того, що ми не боїмося спілкуватися з громадянським суспільством», - наголосив очільник Мін'юсту.

Міністр юстиції нагадав: Уряд минулого року ініціював питання про відкриття доступу до всіх реєстрів нерухомості і реєстрів бізнесу, оператором яких є Міністерство юстиції. Громадянське суспільство отримало інструмент реального контролю за діяльністю державних службовців.

«З 1 січня ми відкрили реєстр нерухомості. Після того Парламент у ході роботи з Урядом і громадянським суспільством прийняв більш революційні зміни до закону, які долучили до процесу й інші бази даних і реєстри: земельний реєстр, бази даних транспортних засобів», - додав Павло Петренко.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ