На Львівщині правоохоронці оголосили про підозру колишньому чиновнику,котрий завдав державі збитків на суму понад мільйон гривень

На Львівщині правоохоронці оголосили про підозру колишньому чиновнику,котрий завдав державі збитків на суму понад мільйон гривень

02.10.15 15:43 0 624
Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області оголосили про підозру у скоєнні злочину колишньому начальникові управління земельних ресурсів одного з гірських районів області.

Як встановили правоохоронці, у період з 2007 по 2009 роки підозрюваний, на той час держслужбовець - начальник управління земельних ресурсів одного з гірських районів області, незаконно завірив державні акти на право власності тринадцяти земельних ділянок загальною площею 1,13 га, які фактично знаходились за межами населеного пункту. Такі дії чиновника призвели до незаконного вилучення земельних ділянок з державної власності. Збитки склали понад мільйон гривень.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

У 2012 році за скоєння аналогічного злочину суд призначив чиновнику покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік та шість місяців.

Прес-служба ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Активісти органів ...

КОМЕНТАРІ