Привітали освітян Хмельниччини

Привітали освітян Хмельниччини

02.10.15 08:50 0 551
Щороку в першу неділю жовтня працівники освіти відзначають своє професійне свято.

30 вересня, відбулись урочисті заходи з цієї нагоди.

Дуже емоційно та надзвичайно патріотично учні навчальних закладів розпочали урочисту частину зібрання, згадавши наших військових, які боронять Україну на сході держави та тих, хто пройшов Революцію Гідності.

Усіх присутніх привітали голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний та голова обласної ради Іван Гончар.

Михайло Васильович розпочинаючи своє вітальне слово зазначив, що люди, які змогли організувати таке патріотичне свято, справді покликані виховувати справжніх українців.

«Навряд чи в переліку різноманітних професій знайдуться такі, що зрівняються з вашою за гуманізмом і прагненням до майбутнього, за силою впливу на людину, її внутрішній світ, розвиток та становлення особистості», - сказав очільник області.

І хоча фінансування освіти ще дуже далеке від потреби, майже третину від загального об'єму додатково виділених з обласного бюджету коштів на соціально-економічний розвиток області, спрямовано на покращення матеріально-технічної бази освітянської галузі, що становить 56,2 млн. гривень. Саме 14 районів нашої області отримали нові шкільні автобуси на загальну суму близько 14 млн. гривень. Вцілому, обсяг видатків з обласного бюджету на 2015 рік по галузі «Освіта» визначено в сумі понад 2 мільярдів гривень.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 року № 731 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», вже у поточному місяці заробітна плата зросте на 300-600 гривень залежно від тарифної сітки та кваліфікації педагога.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За допомогою сучасних ...
Наступна новина: На Вінниччині вживаються ...

КОМЕНТАРІ