На Тернопіллі степан Барна відвідав мешканців Петриківського геріатричного будинку-інтернату

На Тернопіллі степан Барна відвідав мешканців Петриківського геріатричного будинку-інтернату

02.10.15 15:10 0 650
1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку. З нагоди свята голова обласної державної адміністрації Степан Барна відвідав мешканців Петриківського геріатричного будинку-інтернату.

Очільник краю зазначив, що суть свята полягає не у його назві, головне - щоб не лише цього дня, а постійно, ветерани, інваліди та люди похилого віку відчували турботу, увагу та піклування. Відчували, що влада виконує всі соціальні зобов'язання по відношенню до них.

« я схиляю голову перед кожним з вас, - наголосив Степан Барна. – Ми цінуємо вашу мудрість, життєвий досвід, цінні поради. Бажаю міцного здоров'я, довголіття, добра та залишатись в душі та серці завжди молодими, бадьорими і веселими».

Відтак керівник області вручив продуктові набори підопічним будинку-інтернату, а також ознайомився з умовами їх проживання, оглянув господарство закладу.

Довідково: Петриківський геріатричний пансіонат працює з 1975 року, розрахований на 185 ліжко-місць. На даний час в ньому проживає 171 підопічний, яких обслуговує 112 працівників. Підсобне господарство має в своєму користуванні 4 га сільгоспугідь. У 2001 році було висаджено сад фруктових дерев, до підсобного господарства належить свинарник, тому часткове забезпечення м'ясом проводиться з підсобного господарства. У 1993 році в пансіонаті розгорнуто реабілітаційне відділення.

Працює фізіотерапевтичний кабінет та кабінет лікувальної фізкультури. Пансіонат співпрацює з благодійними організаціями «Белафельд», Українсько-Канадським філіалом соціальних послуг в Манітоба, Канада, Україна для Христа, Благодійність с.Ілавче, асоціацією Ванде Україна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: за 8 місяців ...
Наступна новина: В Ужгороді по тривозі ...

КОМЕНТАРІ