Олексій Каспрук: “ЧНУ – це кузня чернівчан”

Олексій Каспрук: “ЧНУ – це кузня чернівчан”

04.10.15 14:53 0 614
Урочистості з нагоди відзначення 140-річчя від дня заснування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулися в обласному муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Андрій Гевко, представники обласної та міської влади, Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської республіки в Україні пані Герміне Поппелер, Посол Литовської Республіки в Україні Маріус Януконіс, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, українські науковці, делегації з Сучавського, Ясського, Молдовського, Вільнюського університетів, корпусу миру США в Україні.

«Історії міста та університету протягом 140 років тісно пов'язані між собою, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Якби не було університету, Чернівці були б інакшими, і навпаки. Університет – це мозок міста, його серце. Я можу навіть сказати, що це кузня чернівчан, адже багато людей з усіх куточків України приїжджають сюди навчатися, залишаючись після цього в Чернівцях. Тож Vivat Academia, Vivant Professores, Vivat Чернівці!»

Олексій Каспрук нагородив працівників ЧНУ медалями «На славу Чернівців», а також грамотами і цінними подарунками.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ