Вінницький цукор стає більш конкурентоспроможним,- Валерій Коровій (+фото)

Вінницький цукор стає більш конкурентоспроможним,- Валерій Коровій (+фото)

04.10.15 17:47 0 734
У рамках робочої поїздки до Крижопільського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 2 жовтня відвідав ПрАТ ПК «Поділля» ПАТ «Крижопільський цукровий завод», що у селі Городківка.

Підприємство є одним із 6 цукрових заводів, які в цьому сезоні працюють на території області. Станом на початок жовтня тут вже перероблено 33,5 тисяч тонн буряка та вироблено 3,7 тисяч тонн цукру. Щоправда, зважаючи на посушливі погодні умови, сировини завод отримав менше, аніж планувалося, та попри усі проблеми підприємство працює в такому ж ритмі, як і торік, не знижуючи рівень якості своєї продукції.

Керівник Вінниччини оглянув виробничу базу підприємства та ознайомився із застосовуваними тут технологіями переробки цукрового буряка. Відтак відзначив: вінницький цукор стає більш конкурентоспроможним.

«Загалом у світі та Європі існує система державної підтримки роботи цукровара, тому що це досить складна технічна культура. У нас, на превеликий жаль, система підтримки виробництва цукру вкрай недосконала: замість того, щоб створювати ринкові умови, були встановлені мінімальні ціни на цукор, і в такий спосіб галузь ще більше заганяли в тінь. Зараз цю проблему знято, буде нормальна конкуренція і не буде впливу контролюючих органів, - зауважив Валерій Коровій. - Попит на цукор є, харчова промисловість зростає. У минулому році в нас вперше пішли поставки цукру на експорт, що свідчить про підвищення конкурентоспроможності продукції навіть на зовнішніх ринках».































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ