Чернігівщина: рятувальники взяли участь у профорієнтаційному дитячому заході «Місто професій»

Чернігівщина: рятувальники взяли участь у профорієнтаційному дитячому заході «Місто професій»

05.10.15 15:46 0 563
03 жовтня у Чернігові обласне Управління ДСНС України взяло участь у профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході під назвою «Місто професій», що організований за ініціативи міжнародного ділового журналу «Communiti». Його метою є ознайомлення підростаючого покоління з різними професіями, адже їх вибір – дуже важливий крок у житті кожної людини, яка завжди прагне займатись справою за покликанням. Під час заходу співробітники оперативно-рятувальної служби, міліції, служби зайнятості, банкіри, лісокористувачі, продавці, садівники, автослюсарі та представники інших спеціальностей надали дітям можливість спробувати себе в справжній роботі, отримати першу умовну заробітну плату за яку потім можна було купити солодощі та, можливо, визначитись з майбутнім життєвим професійним шляхом.

Неабияку зацікавленість маленьких відвідувачів та їх батьків кликала діяльність Служби порятунку «101», яка презентувала різноманітні свої спеціальності, а саме: пожежник, рятувальник, піротехнік, водолаз, фахівець хімічно-біологічного захисту, психолог, викладач навчально-методичного центру, працівник КП «Пожтехніка». Тут діти мали можливість не лише побачити як працюють фахівці ДСНС та пройти майстер-класи, але й «влаштувались к ним роботу», тобто: спробувати за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, вогнегасником загасити справжнє полум’я, попрацювати зі спецінструментом, приміряти каски, бронежилети, захисні костюми, бойовий одяг, попрацювати з міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки. Крім того, дітям було влаштовано конкурси малюнків та пізнавальні бесіди на тематику безпеки життєдіяльності.

Пройшовши такі майстер-класи, діти виходили з «Міста професій» щасливими та задоволеними від отриманих вражень. В свою чергу батьки зазначили, що такий захід став гарною можливістю втілити дитячі мрії у життя та зорієнтувати їх на майбутню професію.

Перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Дмитро Бескостий особисто зробив записи у паспортах малечі, яка першою пройшла майстер-класи у рятувальників. З цим він зазначив: «Ми робимо все можливе, аби привернути дитячу увагу до нашої професії, яка поєднує у собі мужніх, фізично розвинених, цілеспрямованих, мудрих і вольових, але при цьому чуйних і небайдужих до чужої біди людей» .

На завершення, батьки, діти, рятувальники та організатори заходу зійшлися на спільній думці, що такий захід носить не лише пізнавальний, але й профілактичний характер. Знайомлячись з різними професіями, діти навчаються поважати їх, цінувати безпеку й відповідально ставитися до рекомендацій фахівців.

У ДСНС України у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ