В Житомирській області зміни до порядку призначення житлових субсидій

В Житомирській області зміни до порядку призначення житлових субсидій

06.10.15 09:37 0 575
Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 23.09.2015 № 752 «Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Постановою внесено чергові зміни до порядку призначення житлових субсидій, а саме врегульовано наступні питання:

1. Скасовано необхідність обов'язкового оформлення особових рахунків на сплату житлово-комунальних послуг на особу, яка звертається за субсидією.

Відтепер субсидія призначатиметься одній з зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, незалежно від того, чи відкрито на неї особовий рахунок на сплату послуг.

Орендарям житла субсидія також призначатиметься без необхідності відкриття на них особових рахунків (на підставі договору оренди).

2. Визначено вичерпний перелік документів, які враховуються комісією під час прийняття рішення про призначення субсидії з урахуванням лише фактично проживаючих осіб, і скасовано необхідність проведення обстеження домогосподарства у разі наявності одного з таких документів.

3. Крім цього, надано право комісії приймати рішення про призначення субсидії виходячи з кількості фактично проживаючих осіб у разі відсутності документів, що підтверджують непроживання осіб з числа зареєстрованих. Але таке рішення приймається після обстеження умов проживання сім'ї.

4. Надано можливість призначати субсидію сім'ям, які проживають окремо у житловому будинку, що розділений на дві половини.

5. Надано можливість при призначенні субсидії дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім'ям враховувати кількість дітей, які фактично проживають, але не зареєстровані.

6. Встановлено, що у разі невідповідності даних про склад зареєстрованих осіб і про кількість осіб, яким нараховується плата за послуги (ці дані отримуються органами соціального захисту населення за запитами від житлово-експлуатаційних організацій та інших органів),для розрахунку субсидії використовуються дані про склад зареєстрованих.

7. Приведено у відповідність до законів перелік доходів, які не враховуються для призначення субсидії:

- доходи учасників антитерористичної операції (відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей);

- доходи від роботи у виборчій комісії (відповідно до законів України «Про вибори Президента України», «Про вибори народних депутатів України», «Про місцеві вибори»).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі 6 жовтня ...

КОМЕНТАРІ