Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 2 пожежі сухої трави

Житомирщина: за добу рятувальниками області ліквідовано 2 пожежі сухої трави

06.10.15 11:44 0 528
За минулу дому на території області рятувальниками ліквідовано 2 загоряння сухої трави, загальною прощею близько 2,5 га.

Так, 4 жовтня о 12:43 на пункт зв’язку 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Брусилів надійшло повідомлення про пожежу сухоcтою на землях запапсу Хомутецької сільської ради.

Локалізувати пожежу рятувальникам вдалося о 13:17 та повністю ліквідувати о 14:10. Вогонь встиг знищити 1,5 га сухостою.

Цього ж дня по області зафіксовано ще один випадок займання сухої рослинності у місті Коростень на землях запасу сільської ради. Місцевим вогнеборцям вдалося швидко відреагувати, не давши вогню розповсюдитися на великі площі. Полум’ям знищено біля 1 га рослинності.

Загиблих та травмованих немає. Наразі обставини всіх подій встановлюються фахівцями.

Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення дотримуватися правил пожежної безпеки. Перед тим як проводити спалювальні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та приносити шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі розпочинає ...

КОМЕНТАРІ