Міські ради Тернополя та Лисичанська підпишуть угоду про співпрацю

Міські ради Тернополя та Лисичанська підпишуть угоду про співпрацю

06.10.15 15:43 0 583
2 жовтня у приміщенні Тернопільської міської ради відбувся круглий стіл за підсумками поїздки на схід депутатів Тернопільської міської ради «Тернопіль і Лисичанськ – єднання заради майбутнього». Адже саме міські ради Тернополя та Лисичанська започаткували плідну співпрацю у освітній сфері, а у майбутньому планують обмінюватися досвідом та взаємодіяти і в інших галузях.

«Із Лисичанською міською радою, зокрема відділом освіти, ми підпишемо угоду про співпрацю. Також будемо запрошувати дітей до нас та організовувати їм поїздки до міст-побратимів, щоб спробувати налагодити місточок дружби між дітьми», - розповідає секретар міської ради Тернополя Ігор Турський.

Варто зазначити, що цього літа учні із Луганська спільно із тернопільськими школярами встигли разом відпочити у Карпатах та подружитися. Тож на початку навчального року тернопільські учні розпочали збір допомоги для своїх ровесників із зони АТО та передали їм шкільне приладдя, наплічники, зошити і щоденники. Відвезли ці речі на Схід секретар Тернопільської міської ради Ігор Турський та депутат міської ради Михайло Чорненький, які військовим передали ще й м’ясні консерви, олію, борошно та крупи.

«Допоки ми перебували у Лисичанську, четвертий клас підготував листи своїм друзям із Тернополя, плакати, - додає Ігор Турський. - Признаюся чесно, був приємно вражений побачити, що у місті є стільки проукраїнсько налаштованих дітей. ми повинні робити все для того, аби об’єднати Україну та знайти порозуміння із мешканцями Сходу».

Наразі наступна поїздка на Схід запланована на Миколая, 19 грудня. До цієї дати тернопільські школярі та освітяни підготують лисичанським учням подарунки.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ